Από: ΔΗΠΑ

M.MOYΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ

M.MOYΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 08, 2024-14:28 View: 17

Σοβαρές καθυστερήσεις και αναβολές σε έργα ζωτικής σημασίας και κρίσιμες υποδομές παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα και φιλοξενούμενος στη μεσημβρινή ενημέρωση στο Σίγμα ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία και Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Έργων, Μαρίνος Μουσιούττας, τόνισε ότι υπάρχει περισσότερη ανάγκη από ποτέ να δοθεί έμφαση στην τεχνογνωσία.

«θα πρέπει να υπάρχει και τεχνογνωσία σε αυτούς που κάνουν τις συμβάσεις και σε αυτούς που επιτηρούν το έργο», ανέφερε ο κύριος Μουσιούττας.

«Αν χρειάζεται να έχουμε εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό τόσο στη διαδικασία ετοιμασίας μιας εξειδικευμένης σύμβασης αλλά ταυτόχρονα να υπάρχει τεχνογνωσία και σ’ αυτούς που επιτηρούν το έργο και ότι τηρείται η σύμβαση, θα πρέπει να το ζητήσουμε», υπογραμμίζει ο βουλευτής.

«Το θέμα δεν είναι να αποδοθούν ευθύνες αλλά να μην αφήνουμε το κράτος να γίνεται όμηρος των γεγονότων», υπογραμμίζει.

Ο κύριος Μουσιούττας αναφέρθηκε σε μεγάλα έργα που έγιναν, όπως η Πλατεία Ελευθερίας, υπογραμμίζοντας πως η γραφειοκρατία πολλές φορές «προσφέρει ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να προχωρήσει πιο σωστά το έργο, φυσικά θα μπορούσε να είναι πιο ευέλικτες για να συντμιστούν με τα χρονοδιαγράμματα».

Στο τραπέζι κατέθεσε ως τροφή για σκέψη και την δημιουργία διατμηματικής επιτροπής «ή διυπουργικής επιτροπής που θα βλέπει ξανά τις συμβάσεις και τα στοιχεία ώστε το έργο να προχωρεί σωστά».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ