Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα που αφορούν την Υγεία

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα που αφορούν την Υγεία
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 06, 2024-10:33 View: 6

06-10-2024 10:33

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα που αφορούν την Υγεία

Στις ενέργειες, στις οποίες προχωρά η Κυβέρνηση για θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση και πρόληψη του καρκίνου, αναφέρθηκε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση «Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες» που διοργάνωσε η Europa Donna Κύπρου, στην Πλατεία Ελευθερίας. 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι το Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ) «ήρθε να καλύψει πολλές ανάγκες που δεν ήταν δεδομένες πριν λίγα χρόνια. Από εκεί και πέρα, κάθε χρόνο πρέπει να πετυχαίνουμε ακόμα έναν μεγάλο στόχο. Ακούγοντας σήμερα τις παρεμβάσεις, το μεγάλο θέμα που απασχολεί είναι τα εργασιακά. Έχουν απόλυτο δίκαιο και είναι για αυτόν τον λόγο που ξεκινούμε, μέχρι το τέλος του χρόνου, τα αρμόδια Υπουργεία σε συνεργασία με τη Europa Donna, να προχωρήσουμε με νομοσχέδιο, έτσι ώστε να επιλυθεί και το συγκεκριμένο θέμα. Αυτή είναι η μια διάσταση. 

Η δεύτερη διάσταση αφορά την πρόληψη. Ο καρκίνος είναι ιάσιμος και η πρόληψη καθοριστική. Για αυτόν τον λόγο ξεκινούμε με τρία νέα ανιχνευτικά προγράμματα, δύο για άνδρες και ένα για γυναίκες, ακριβώς, για να προχωρήσουμε να αντιμετωπίσουμε στη ρίζα του αυτή την πρόκληση. 

Το τρίτο είναι το Ινστιτούτο Καρκίνου που έχουμε υποσχεθεί, που θα ασχολείται και με την έρευνα, η οποία θα βοηθά στην αντιμετώπιση τέτοιου είδους προκλήσεων». 

(ΡΜ/ΝΖ/ΓΣ)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης