Από: ΔΗΠΑ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΡΟΓΙΑΝ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΡΟΓΙΑΝ
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 03, 2024-10:40 View: 22

Οι Άγιες αυτές Ημέρες, τα μηνύματα και οι συμβολισμοί της Εβδομάδας των Παθών, αποκαλύπτουν ότι μετά το σκοτάδι έρχεται πάντα το Φως. Αντλούμε δύναμη, μα και έμπνευση, από την ταπείνωση του Ιησού Χριστού και της πίστης, καθώς και απ’ το μήνυμα του Θεανθρώπου, που οδηγεί στο δρόμο της σωτηρίας.

Το Πάσχα είναι η νίκη της Ζωής. Είναι η επικράτηση των δυνάμεων του Καλού. Είναι το ανέσπερο Φως, που καταδικάζει το θάνατο και «ξεπλένει» τις αμαρτίες του κόσμου.

Η πασχαλινή χαρά και κατάνυξη επισκιάζονται, όμως, από τον πόνο της μοιρασμένης μας πατρίδας. Αναπόφευκτα, το βλέμμα μας στρέφεται προς τους παθόντες της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής, τους εγκλωβισμένους, τους πρόσφυγες και τις οικογένειες των αγνοουμένων μας.

Την ίδια ώρα, η σκέψη μας κλίνει προς τους λαούς που υποφέρουν από τα δεινά του πολέμου και του ξεριζωμού. Σε όσους υποφέρουν, ή ασθενούν. Προς τους δυσπραγούντες και τους ευάλωτους. Γενικά, σε όλους που έχουν ανάγκη από ένα θαύμα, όπως αυτό των Άγιων Ημερών που διάγουμε.

Πρωταρχική μας επιδίωξη, ως Δημοκρατική Παράταξη, ήταν και παραμένει να τερματιστεί η απαράδεκτη κατοχή και διαίρεση της πατρίδας μας, που από το 1974 αιμορραγεί. Παράλληλα, στόχος μας είναι να συμβάλουμε για να δοθούν οι αναγκαίες οικονομικές ανάσες και ελάφρυνση στα νοικοκυριά. Να ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος και να προσδώσουμε την απαραίτητη αξιοπρέπεια στη διαβίωση. Να ενισχύσουμε, εξίσου, το κράτος δικαίου στη χώρα μας και να ενδυναμώσουμε στους συμπολίτες μας το περί δικαίου αίσθημα.  

Η φετινή γιορτή βρίσκει τη χώρα μας αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις, σε διάφορα επίπεδα. Οφείλουμε να παραμείνουμε ενωμένοι, αφού μόνο έτσι μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι θα τις ξεπεράσουμε.

Η Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία εύχεται στον κυπριακό λαό Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση. Ευχόμαστε να έρθει σύντομα η ημέρα της Ανάστασης της πατρίδας μας, της απελευθέρωσης και της επανένωσης.

Προσωπικά και εγώ με τη σειρά μου, σας εύχομαι υγεία, χαρά και ευτυχία. Εύχομαι η ελπίδα και η γαλήνη, η αγάπη και η αισιοδοξία να πρυτανεύσουν στις καρδιές μας.


Χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση. Καλό Πάσχα σε όλους.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ