Από: ΡΙΚ

Έκπληξη για την χρονική στιγμή της αντίδρασης της Αρχής κατά της Διαφθοράς αναφορικά με το δικαίωμα της σιωπής, εκφράζει η Νομική Υπηρεσία

Έκπληξη για την χρονική στιγμή της αντίδρασης της Αρχής κατά της Διαφθοράς αναφορικά με το δικαίωμα της σιωπής, εκφράζει η Νομική Υπηρεσία
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 17, 2024-16:45 View: 23

Έκπληξη για την χρονική στιγμή της αντίδρασης της Αρχής κατά της Διαφθοράς αναφορικά με το δικαίωμα της σιωπής, εκφράζει η Νομική Υπηρεσία, εμμένοντας στη ορθότητα της θέση της για την καταγγελία της Αρχής.

Αφορμή για την ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, όσα της καταλογίζονται εκ μέρους της Αρχής κατά της Διαφθοράς, με αφορμή την άρνηση του Γενικού Εισαγγελέα, να προχωρήσει στην ποινική δίωξη αξιωματικού της Αστυνομίας.

Η Νομική Υπηρεσία σημειώνει πως η θέση της βασίζεται στην πλήρη μελέτη των πρακτικών, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο καταγγελθείς ήταν ύποπτος στην υπό εξέταση υπόθεση.

Αναφέρει επίσης πως όποια διαφορετική νομική αντίληψη υπάρχει ως προς την εφαρμογή του δικαιώματος της σιωπής, κακώς εκλαμβάνεται ως πεδίο για λαϊκίστικες ερμηνείες και ποικίλους, καλόπιστους ή κακόπιστους σχολιασμούς.

Ολα αυτά προσθέτει, αφοριστικά, καταλήγουν σε παρερμηνεία του νόμου και της νομολογίας.

Στην ανακοίνωση, η Νομική Υπηρεσία αναφέρει επιπρόσθετα ότι προτίθεται να καλέσει τα μέλη της Αρχής για να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, το θέμα της διαφορετικής νομικής ή πραγματικής αντιμετώπισης που υπάρχει.

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ