Από: KitasWeather

Σταθεροποιείται σε καλοκαιρινά επίπεδα ο υδράργυρος – Ανανεωμένες 10ήμερες προγνώσεις

Σταθεροποιείται σε καλοκαιρινά επίπεδα ο υδράργυρος – Ανανεωμένες 10ήμερες προγνώσεις
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 17, 2024-15:30 View: 23

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι πέρα από κάποιες πιθανότητες βροχής κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά τη Δευτέρα, αναμένεται γενικά καλοκαιρία στην περιοχή μας με αυξημένη ηλιοφάνεια αλλά και κάποια διαστήματα υψηλών/μέσων νεφώσεων. Παράλληλα θα παρατηρείται και αραιή σκόνη στην περιοχή μας μέχρι και τουλάχιστον τα μέσα της νέας εβδομάδας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, η οποία φαίνεται να συνεχίζεται μέχρι και την Τετάρτη, για να φτάσει και να ξεπεράσει προοδευτικά τους 35-36 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού ενώ τάση πτώσης της θερμοκρασίας σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα παρουσιάζεται στα τέλη της νέας εβδομάδας.

Αύριο Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις, για να καταστεί προοδευτικά κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις. Παράλληλα το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Στην ατμόσφαιρα θα συνεχίσει να αιωρείται σκόνη μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια ενώ αραιή σκόνη αναμένεται να επηρεάσει και την επιφάνεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις να αναμένονται στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, φτάνοντας γύρω στους 34 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 27 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις, για να καταστεί κατά το δεύτερο μισό της ημέρας μερικώς συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις, με την πιθανότητα βροχής να παραμένει στο 0% σε όλες τις περιοχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις να αναμένονται στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, φτάνοντας γύρω στους 34 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 27 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδας το απόγευμα κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στις παράλιες περιοχές στο 0% ενώ στη Λευκωσία και στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 20-30% (αναλόγως περιοχής). Στην ατμόσφαιρα θα συνεχίσει να αιωρείται αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις να αναμένονται στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, φτάνοντας γύρω στους 35 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 27 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 10%. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, παραμένοντας ωστόσο γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις να αναμένονται στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, φτάνοντας γύρω στους 36 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 28 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας ενώ παράλληλα το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται και πάλι στο 10%. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 4-7 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις να αναμένονται στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, φτάνοντας γύρω στους 37 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 29 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Πέμπτη και μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, δεν φαίνεται κάποια αλλαγή στο καιρικό σκηνικό με την καλοκαιρία να συνεχίζει. Η θερμοκρασία φαίνεται πως θα σημειώσει σταδιακά πτώση αρχικά και στη συνέχεια μη αξιόλογη μεταβολή, με τάση να κυμανθούμε σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Σάββατο και μέχρι το τέλος της πρόγνωσης αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στρέφονται προοδευτικά σε θαλάσσιους, εντάσεως 2-4 μποφόρ, με πιθανότητα για ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα παράλια έως και τα 5 μποφόρ στα μέσα της νέας εβδομάδας.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather