Από: ΔΗΚΟ

Εθνικά ωφέλιμη η μεγάλη επιτυχία της εκλογής της Κύπρου στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Εθνικά ωφέλιμη η μεγάλη επιτυχία της εκλογής της Κύπρου στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 10, 2024-13:03 View: 4

Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στην κυβέρνηση και τον Υπουργό Εξωτερικών, για την εκλογή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ενός από τα πιο σημαντικά σώματα του Οργανισμού. Πρόκειται για μια εξέλιξη ιστορικής σημασίας και εθνικά ωφέλιμη για τη χώρα μας.

Αυτή η επιτυχία δεν αποτελεί μόνο διπλωματική νίκη, αλλά ταυτόχρονα στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, διαδραματίζει ενεργό και πρωταγωνιστικό ρόλο στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε αντίθεση με την Τουρκία η οποία για 50 χρόνια παραβιάσει ανθρώπινα δικαιώματα και βασικές ελευθερίες.

Η εκλογή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Συμβούλιο έχει πολλαπλές θετικές διαστάσεις.

  • Αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως ένα σημαντικό πυλώνα προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  • Αυτή η νίκη επετεύχθη παρά τα εμπόδια που θέτει η Τουρκία η οποία συστηματικά επιδιώκει υπονόμευση της θέσης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο διεθνές στερέωμα. Αυτό αποδεικνύει ότι παρά τα τουρκικά εμπόδια η αξιοπιστία και ο ρόλος της ΚΔ αναβαθμίζεται διεθνώς.
  • Η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Συμβούλιο προσφέρει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τις θέσεις μας σε καίρια διεθνή ζητήματα, να αναδείξουμε τα ζητήματα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ίδια μας τη χώρα ως αποτέλεσμα της τουρκικής κατοχής και να προωθήσουμε τις αρχές της ειρήνης και της δικαιοσύνης.

Το Δημοκρατικό Κόμμα συγχαίρει όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά για αυτήν την επιτυχία και συνεχίζει να υποστηρίζει τις διπλωματικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που ενδυναμώνουν την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η εκλογή μας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ αποτελεί σημαντική ευκαιρία για να προωθήσουμε διεθνώς τον αγώνα μας για ελευθερία, δικαιοσύνη και αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρον.

Γραφείο Τύπου

10 Οκτωβρίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ