Ποινή φυλάκισης σε 28χρονο για εμπορία ναρκωτικών

Ποινή φυλάκισης σε 28χρονο για εμπορία ναρκωτικών
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 10, 2024-20:33 View: 5

Ποινή φυλάκισης διάρκειας οκτώμιση χρόνων επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου, σε άντρα ηλικίας 28 ετών, αφού τον έκρινε ένοχο μετά από εκδίκαση υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών. Η υπόθεση αφορούσε στην εισαγωγή και κατοχή με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, ποσότητας κάνναβης συνολικού βάρους πέντε κιλών και 106 γραμμαρίων.

Η ποσότητα κάνναβης εντοπίστηκε μετά από έλεγχο που έγινε από τις Τελωνειακές Αρχές, τον Σεπτέμβριο, 2023, σε δύο ταχυδρομικά δέματα που αφίχθηκαν από το εξωτερικό, σε ταχυδρομείο στην επαρχία Αμμοχώστου. Ακολούθως ενημερώθηκε η Αστυνομία και συγκεκριμένα η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών – ΥΚΑΝ, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι το πρώτο δέμα περιείχε κάνναβη καθαρού βάρους τριών κιλών και 156 γραμμαρίων, ενώ το δεύτερο δέμα περιείχε κάνναβη καθαρού βάρους ενός κιλού και 950 γραμμαρίων.

Στις 05 Σεπτεμβρίου, 2023, παρουσιάστηκε στο ταχυδρομείο, γυναίκα ηλικίας 19 ετών, ως η παραλήπτρια του πρώτου δέματος. Αφού το παρέλαβε, συνελήφθη από μέλη της ΥΚΑΝ. Η 19χρονη είχε αφιχθεί στο ταχυδρομείο με όχημα ΤΑΞΙ, στο οποίο επέβαινε και άντρας ηλικίας 24 ετών, ο οποίος την ίδια μέρα, επίσης συνελήφθη από τα μέλη της Αστυνομίας, σε σχέση με την υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών.

Εντοπισμός και κατάσχεση συνολικά 7,3 κιλών κάνναβης σε Αμμόχωστο και Λευκωσία – Συνελήφθησαν 3 πρόσωπα

Από τις εξετάσεις που έγιναν από τα μέλη της ΥΚΑΝ, προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 28χρονου, για την εισαγωγή των δύο δεμάτων με την ποσότητα κάνναβης. Αυτός εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγες μέρες αργότερα, δυνάμει δικαστικού εντάλματος.

Με την ολοκλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων, η Αστυνομία προχώρησε στην άμεση καταχώρηση της υπόθεσης για εκδίκαση, από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου. Το πρωί σήμερα, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο επέβαλε στον 28χρονο ποινή φυλάκισης οκτώμισι ετών, για τα αδικήματα της εισαγωγής και της κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Ποινή φυλάκισης έχει επιβληθεί και στον 24χρονο, επίσης για εμπορία ναρκωτικών. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου επέβαλε την περασμένη Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου, ποινή φυλάκισης διάρκειας έξι χρόνων στον 24χρονο, για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο. Η εκδίκαση της υπόθεσης, με κατηγορούμενη την 19χρονη, συνεχίζεται.

Ποινή φυλάκισης σε 24χρονο για εμπορία ναρκωτικών

Την υπόθεση είχε διερευνήσει η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Αμμοχώστου).

Adblock test (Why?)

Read this on Αστυνομία Κύπρου