Από: ΔΗΚΟ

Π. Λεωνίδου: Χαιρετίζουμε την κατάθεση νομοσχεδίου για τον Συνήγορο του Ασθενή

Π. Λεωνίδου: Χαιρετίζουμε την κατάθεση νομοσχεδίου για τον Συνήγορο του Ασθενή
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 10, 2024-18:25 View: 4

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, χαιρετίζουμε και επικροτούμε την κατάθεση του νομοσχεδίου για το θεσμό του Συνηγόρου του Ασθενή, από τον Υπουργό Υγείας, στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, ικανοποιώντας ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα των ασθενών και των οργανωμένων συνόλων.

Οι καινοτομίες που προωθούνται μέσω του προτεινόμενου νομοσχεδίου είναι καθοριστικής σημασίας τόσο για την ενδυνάμωση των δικαιωμάτων των ασθενών, όσο και για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας στη χώρα.

Ειδικότερα, με το νομοσχέδιο εισάγεται και θεσπίζεται ο ανεξάρτητος θεσμός του Συνηγόρου του Ασθενή, με αρμοδιότητα να εξετάζει τα παράπονα και τις καταγγελίες που αφορούν τα δικαιώματα των ασθενών εντός και εκτός ΓεΣΥ. Επιπρόσθετα ιδρύεται Συμβουλευτική Επιτροπή, αποστολή της οποίας είναι να στηρίζει το έργο και τις δράσεις του Συνηγόρου του Ασθενή, ενώ την ίδια στιγμή  ενισχύονται οι αρμοδιότητες των Επαρχιακών Επιτροπών Εξέτασης Παραπόνων των ασθενών.

Δηλώνουμε ανεπιφύλακτα ότι στηρίζουμε το σχετικό νομοσχέδιο και εκεί όπου υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης θα συμβάλουμε εποικοδομητικά, ούτως ώστε να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο προς όφελος του πολίτη.

Γραφείο Τύπου

10 Οκτωβρίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ