Από: ΔΗΚΟ

Κ. Μαυρίδης: Η δικαστική εξουσία στην Τουρκία είναι εργαλείο του Ερντογάν

Κ. Μαυρίδης: Η δικαστική εξουσία στην Τουρκία είναι εργαλείο του Ερντογάν
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 10, 2024-13:56 View: 4

Παρέμβαση είχε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ – S&D) στη συζήτηση για την καταπάτηση την ελευθερίας των ΜΜΕ κι έκφρασης στην Τουρκία, με αφορμή την καταδίκη του τούρκου δημοσιογράφου Bülent Mumay, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο Bülent Mumay, όπως και χιλιάδες άλλοι δημοσιογράφοι, έχουν καταδικαστεί άδικα σε φυλάκιση στην Τουρκία, με σκοπό την φίμωση της κριτικής δημοσιογραφίας από το καθεστώς.

Στην παρέμβασή του ο κ. Μαυρίδης ανέφερε τα εξής:

«Η περίπτωση αυτή (του δημοσιογράφου Bülent Mumay) είναι άλλη μια απόδειξη, μαζί με πολλές άλλες, ότι στην Τουρκία του Ερντογάν η ελευθερία της έκφρασης είναι ποινικό αδίκημα. Αυτό, όμως, το πρόβλημα είναι μια χρόνια κατάσταση στην Τουρκία, όπου το καθεστώς έχει μετατρέψει τη δικαστική εξουσία σε εργαλείο του. Δείκτες από διεθνείς οργανισμούς το καταγράφουν στις αξιολογήσεις τους. Η αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης το τεκμηρίωσε εδώ και χρόνια: Όταν η δικαστική εξουσία είναι εργαλείο μιας κυβέρνησης, αυτή η χώρα, όπως η Τουρκία, είναι σε καθεστώς δικτατορίας.»

Συνεχίζοντας, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής τόνισε επίσης:

«Από το μακρύ και αδίστακτο χέρι του Ερντογάν δεν κινδυνεύουν μόνο δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί, ακτιβιστές, Κούρδοι κι άλλοι λαοί εντός της Τουρκίας. Αυτό το αδίστακτο χέρι φτάνει μέχρι και την κατεχόμενη Κύπρο, καταδιώκοντας φωνές εντός της τουρκοκυπριακής κοινότητας που αρνούνται να υποταχθούν στο νέο-οθωμανικό και βάναυσο καθεστώς του Ερντογάν.»

Καταλήγοντας, ο κ. Μαυρίδης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αυτό το ψήφισμα θα προστεθεί πάνω σε πολλά άλλα. Το ζητούμενο είναι οι κυρώσεις κι αυτό πρέπει να αναζητήσουμε.»

Γραφείο Τύπου

10 Οκτωβρίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ