Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφορικά με την έμφαση στην αναβάθμιση Πράσινων και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφορικά με την έμφαση στην αναβάθμιση Πράσινων και Ψηφιακών Δεξιοτήτων
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 10, 2024-15:24 View: 4

10-10-2024 15:24

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφορικά με την έμφαση στην αναβάθμιση Πράσινων και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

O Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου μαζί με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νικόδημο Δαμιανού και την Επίτροπο Περιβάλλοντος κα Αντωνία Θεοδοσίου συμμετείχαν σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, το οποίο έχει πρόσφατα διοριστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο. Στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης και του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, προωθείται η αναβάθμιση των πράσινων και των ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού μέσα από τη στενή συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου ανέφερε τα εξής: «H επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της κυπριακής οικονομίας βασίζεται στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας, ιδιαίτερα σε σχέση με την πράσινη και την ψηφιακή διάσταση της μετάβασης στη νέα εποχή. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ) διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και η σημερινή μας παρουσία κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, είναι ενδεικτική της σημασίας που η Κυβέρνηση αποδίδει στην επαγγελματική μάθηση. Θα είμαστε δίπλα στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑνΑΔ, στον νέο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, στα στελέχη και στη διεύθυνση του οργανισμού, έτσι ώστε να καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε αποτελεσματικότερα τις δυνατότητες που διαθέτουμε, ώστε να υλοποιήσουμε τους στόχους που θέσαμε.»

Από πλευράς του ο Υφυπουργός Καινοτομίας κ. Νικόδημος Δαμιανού δήλωσε τα εξής: «Χθες, ως Κυβέρνηση, επιβεβαιώσαμε τη δέσμευσή μας για την ψηφιακή μετάβαση του κράτους, μέσω της έγκρισης από το Υπουργικό Συμβούλιο της επιχορήγησης 100.000 ηλεκτρονικών ταυτοτήτων για Κύπριους πολίτες, επιβεβαιώνοντας τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους. Αυτό μας φέρνει σήμερα εδώ, για να επιβεβαιώσουμε, στο ίδιο πλαίσιο, τη σημασία των ψηφιακών δεξιοτήτων στη χώρα. Για να μπορέσουν ο πολίτης και ο επαγγελματίας να αξιοποιήσουν τα εργαλεία που προσφέρουμε, θα πρέπει να είναι ψηφιακά έτοιμοι να το πράξουν.»

Σε συνέχεια των δηλώσεων, η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Αντωνία Θεοδοσίου ανέφερε πως βρίσκεται στη διάθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΑνΑΔ αυτή τη σημαντική περίοδο της κλιματικής κρίσης, τονίζοντας τη σημασία των πράσινων δεξιοτήτων. Παράλληλα, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα μέλη.

Ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑνΑΔ κ. Κωνσταντίνος Φελλάς δήλωσε: «Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΑνΑΔ, στην οποία μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, καθώς και η Επίτροπος Περιβάλλοντος. Μαζί τους είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Η παρουσία τους, εκτός από εξαιρετικά τιμητική, είναι και ενδεικτική της σημασίας της ΑνΑΔ για την κοινωνία και την οικονομία της Κύπρου. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τη συνεχή και σταθερή στήριξή του προς την ΑνΑΔ. Προσωπικά, προσβλέπω στη συνέχιση και εμβάθυνση της συνεργασίας της ΑνΑΔ με όλους τους φορείς, καθώς μόνο μέσω της αγαστής συνεργασίας των θεσμών θα πετύχουμε τους αμοιβαία επωφελείς στόχους μας.»

(ΝΓιαν/ΓΣ)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης