Από: ΔΗΠΑ

ΑΝΤ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: ΣΤΟΧΟΣ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ

ΑΝΤ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: ΣΤΟΧΟΣ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 09, 2024-13:30 View: 3

Φίλη Υφυπουργέ, εκλεκτοί προσκεκλημένοι και εκπρόσωποι κομμάτων και οργανώσεων

Κυρίες και κύριοι σας χαιρετώ

Με ιδιαίτερη χαρά και αίσθημα ευθύνης παρευρίσκομαι στη σημερινή  Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων, γιατί ο στόχος όλων μας είναι ένας και μοναδικός, η προσπάθεια είναι κοινή για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού πλαισίου – ενός βελτιωμένου θεσμικού πλαισίου – που θα ανταποκρίνεται στα άτομα με αναπηρία.

Στόχος είναι η διασφάλιση της ισότητας των ευκαιριών και η καταπολέμηση κάθε μορφής διάκρισης που αφορά τα άτομα με αναπηρία, στόχος όλων μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής του,  η κοινωνική συμπερίληψη, συμμετοχή και αποκατάστασή τους και στον τόπο μας.

Η ΔΗΠΑ Συνεργασία, στηρίζει το έργο της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή του στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και στη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους, από το 1984 μέχρι σήμερα. Η 40 χρονη δράση της Συνομοσπονδίας αποτελεί φάρο ελπίδας για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, όπου η ισότητα και η αξιοπρέπεια είναι αδιαπραγμάτευτες αξίες.

Συμφωνούμε απόλυτα μαζί σας πως τίποτα δεν πρέπει να αποφασίζετε για σας , χωρίς εσάς στα θέματα που σας αφορούν γιατί είναι σημαντικότατη η άποψη , η στενή συνεργασία, η εμπλοκή και διαβούλευση της ΚΥΣΟΑ με την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία , αφού εσείς και τα μέλη σας γνωρίζετε από πρώτο χέρι τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στην καθημερινή σας ζωή.

Δικός μας στόχος  είναι να ενισχύσουμε την προσπάθεια για ένα πιο δίκαιο και συμπεριληπτικό ευρωπαϊκό πολιτικό πλαίσιο- ένα νέο ολοκληρωμένο και βελτιωμένο θεσμικό πλαίσιο –  το οποίο θα προωθεί την πλήρη ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε τομέα της ζωής, από την εκπαίδευση και την εργασία έως την κοινωνική συμμετοχή.

Είμαστε μαζί και δίπλα σας για να  συνεργαζόμαστε, να στηρίζουμε, και να προσβλέπουμε σε έναν κόσμο όπου η αναπηρία δεν είναι εμπόδιο, αλλά μια πτυχή της ανθρώπινης ποικιλομορφίας, την οποία όλοι έχουμε την ευθύνη να προστατεύουμε και να αναδεικνύουμε.

Εντοπίζοντας τα πολλά δημοκρατικά ελλείμματα που ακόμη υπάρχουν στον τόπο μας, (παρά την όποια πρόοδο έχουμε σημειώσει) και πάντα σε σύγκριση με καλές Ευρωπαϊκές πρακτικές (τις οποίες και γνωρίζω καλά από πρώτο χέρι, ως πρώην Ευρωβουλευτής και δραστήρια στα θέματα  ΑμεΑ), σας διαβεβαιώ πως η ΔΗ.ΠΑ.- συνεργασία στοχεύει και επικεντρώνεται στην ενίσχυση των πολιτικών που προωθούν την ανεξάρτητη διαβίωση, την πλήρη κοινωνική ένταξη και την απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλες τις δομές. Μόνο με τη συλλογική δράση, τον διάλογο και την αλληλεγγύη μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα μέλλον που να αντανακλά τις αρχές της δικαιοσύνης και ίσης μεταχείρισης για όλα τα άτομα. Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή που αξίζει σε κάθε άνθρωπο.

Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της εκλογικής σας Γενικής Συνέλευσης και καλή επιτυχία στον σημαντικό κύκλο εργασιών σας. Υιοθετούμε απόλυτα την ενεργό συμμετοχή σας στον διάλογο, αφού τίποτα δεν πρέπει να αποφασίζεται για σας, χωρίς εσάς!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ