Από: KitasWeather

Τάση συνέχισης της ανομβρίας και μέσα στο 2ο δεκαήμερο Οκτωβρίου – Μικρά σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας

Τάση συνέχισης της ανομβρίας και μέσα στο 2ο δεκαήμερο Οκτωβρίου – Μικρά σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 09, 2024-15:45 View: 4

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι με τα τελευταία δεδομένα εξακολουθεί να μην φαίνεται κάποια οργανωμένη διαταραχή μέχρι και περίπου τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο κάποιες μικρές πιθανότητες για μεμονωμένου χαρακτήρα βροχές κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά παρουσιάζονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η θερμοκρασία μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας δεν αναμένεται να σημειώσει γενικά αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας σε επίπεδα λίγο πάνω της κανονικής ενώ στις αρχές της νέας εβδομάδας θα σημειώσει μικρή πτώση. Στη συνέχεια φαίνονται μικρά σκαμπανεβάσματα τις θερμοκρασίας.

Aύριο Πέμπτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 28 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Παρασκευή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις κατά διαστήματα. Παράλληλα, το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, οι οποίες θα είναι τοπικά αυξημένες στα ορεινά το απόγευμα, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 10%. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 28 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το Σάββατο,  μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 28 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι καταστεί κυρίως αίθριος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρηθούν λίγες υψηλές νεφώσεις, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% σε όλες τις περιοχές. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στο εσωτερικό και παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 29 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Δευτέρα, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, οι οποίες θα είναι αυξημένες στα ορεινά/ημιορεινά με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών το απόγευμα, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις παράλιες περιοχές ενώ στη Λευκωσία και στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 10-25% (αναλόγως περιοχής). Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, παραμένοντας ωστόσο λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τρίτη, αναμένεται και πάλι γενικά αίθριος καιρός ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει γενικά αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη και μέχρι περίπου τα τέλη της νέας εβδομάδας, φαίνονται μικρά σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας ενώ η πιθανότητα βροχής παραμένει γενικά χαμηλή με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν γενικά αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στρέφονται προοδευτικά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather