Τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά

Τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 01, 2024-08:43 View: 27

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά και τους αγώνες των εργαζομένων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, διαπιστώνουμε ότι 138 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886 που πνίγηκε στο αίμα, τα δικαιώματα των εργαζόμενων εξακολουθούν να αμφισβητούνται και να καταπατούνται.

Διανύουμε την εποχή της απόλυτης κυριαρχίας του κεφαλαίου και των αγορών. Η αισχροκέρδεια από την επιβολή της ακρίβειας και του πληθωρισμού της απληστίας, η διατάραξη της παγκόσμιας αγοράς τροφίμων, ενέργειας και καυσίμων εκμηδενίζει την πραγματική αξία των μισθών που λαμβάνει μεγάλη μερίδα των εργαζομένων ανά το παγκόσμιο.

Η Κυριακή ως αργία καταργείται για πολλούς εργαζομένους, το οκτάωρο και το εβδομαδιαίο σαραντάωρο καταπατούνται στο βωμό της «ανταγωνιστικότητας», για το «καλό» των «αγορών». Ο πλούτος συσσωρεύεται ολοένα και περισσότερο σε λιγότερους ανθρώπους και οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες ολοένα και μεγαλώνουν.

Η Κύπρος δεν αποτελεί εξαίρεση, η φτώχεια εμφανίζεται απειλητικά, με τις αυξήσεις των τιμών στα καύσιμα, τρόφιμα αλλά και στα ενοίκια. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να προωθήσουμε την αειφόρο ανάπτυξη και την κλιματική δικαιοσύνη στον τόπο μας και σε όλο τον πλανήτη.

Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να διαφυλαχθούν τα βασικά εργασιακά δικαιώματα όλων μας και να υπάρχει αρκετός πλούτος για να διαμοιραστεί σε όλους. Διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό του εργαζόμενου λαού για την κοινωνική δικαιοσύνη και την προάσπιση των δικαιωμάτων του. Ότι θα παλέψουμε προκειμένου να ρίξουμε πράσινο σε καθετί μαύρο.

Adblock test (Why?)

Read this on Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών