Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για την έναρξη λειτουργίας Θερινών Δημόσιων Σχολείων 2024

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για την έναρξη λειτουργίας Θερινών Δημόσιων Σχολείων 2024
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 21, 2024-16:32 View: 23

21-05-2024 16:32

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για την έναρξη λειτουργίας Θερινών Δημόσιων Σχολείων 2024

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Προγράμματος «Θερινά Δημόσια Σχολεία (Θ.Δ.Σ.)». Διαχρονικός στόχος των Θ.Δ.Σ. είναι η προσφορά ευκαιριών μάθησης και δημιουργικής απασχόλησης, ιδιαίτερα σε παιδιά που προέρχονται από ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Το ΥΠΑΝ, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της κοινωνίας, συνεχίζει και φέτος την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των Θ.Δ.Σ. μέχρι και τις 16:00. Επιπλέον, κατά τη λειτουργία των Θ.Δ.Σ. θα συνεχιστεί η προσφορά του προγράμματος εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία.

Το Πρόγραμμα των Θ.Δ.Σ. προσφέρεται δωρεάν προς όλα τα παιδιά. Οι γονείς συνεισφέρουν οικονομικά μόνο για την κάλυψη του κόστους σίτισης των παιδιών που επέλεξαν να φοιτήσουν στην απογευματινή ζώνη του Θ.Δ.Σ.

Κατά τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν ως Θ.Δ.Σ. 58 σχολεία, εκ των οποίων 37 Δημοτικά Σχολεία και 21 Νηπιαγωγεία, καλύπτοντας και τις πέντε επαρχίες της Κύπρου. Η περίοδος λειτουργίας των Θ.Δ.Σ. είναι από τις 25 Ιουνίου 2024 έως και τις 26 Ιουλίου 2024. Για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας των Θ.Δ.Σ. θα απασχοληθούν εκπαιδευτικοί δημοτικής, προδημοτικής και ειδικής εκπαίδευσης, ενώ για τις ανάγκες των παιδιών ειδικής εκπαίδευσης θα απασχοληθεί και αριθμός σχολικών συνοδών/βοηθών.

Στα Θ.Δ.Σ. εφαρμόζεται ένα πολύ καλά οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων, οι οποίες είναι συνυφασμένες με τα ενδιαφέροντα και τις διαφορετικές ικανότητες και ανάγκες των παιδιών. Το Αναλυτικό Πρόγραμμα των Θ.Δ.Σ. περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες, όπως: Εικαστική Έκφραση, Μουσική, Θέατρο, Φυσική Αγωγή, Αγωγή Ζωής, με θέματα συνυφασμένα με την καλοκαιρινή περίοδο, παιχνίδια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, Κουκλοθέατρο, Φιλαναγνωσία/Βιβλιοθήκη, κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να απευθύνονται στο σχολείο που φοιτά το παιδί τους.

(ΙΠ/ΓΣ/ΕΑθ) 

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης