Από: ΔΗΠΑ

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΟ ΚΑΙ ΦΑΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ 

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΟ ΚΑΙ ΦΑΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ 
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 30, 2024-20:22 View: 22

Τιμούμε σήμερα την Εργατική Πρωτομαγιά, τους πρωτοπόρους των εργατικών αγώνων, αυτούς που έδωσαν το αίμα τους για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τιμώντας την 1η του Μάη, η ΔΗΠΑ – Συνεργασία αποτίει φόρο τιμής σε όλους όσοι με αγώνες και θυσίες εργάστηκαν και διαφύλαξαν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Το Συνδικαλιστικό και Εργατικό Κίνημα της Κύπρου πέτυχε να προσφέρει πολλά στον ευρύτερο τομέα της ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας, ειδικά σε δύσκολες περιόδους, καθώς και στην αναβάθμιση των συνθηκών και όρων εργασίας και της ποιότητας ζωής των Κυπρίων εργαζομένων.

Η σημερινή επέτειος παραμένει πάντοτε επίκαιρη, στην προσπάθεια να διαφυλαχθεί η εργασιακή ειρήνη και σταθερότητα, να διαφυλαχθούν και να διευρυνθούν τα εργασιακά δικαιώματα και να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος στη χώρα μας.

Η Πολιτεία οφείλει να δώσει περαιτέρω έμφαση στη διασύνδεση της αγοράς εργασίας με τον επαγγελματικό προσανατολισμό στα σχολεία μας, στην περαιτέρω εμβάθυνση της προσήλωσης σε τεχνικά επαγγέλματα και στον επαναπατρισμό πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού, που η χώρα μας έχει απωλέσει, εξαιτίας των δικών μας αδυναμιών.

Αναμφίβολα, η χώρα μας έκανε βήματα προόδου σε τομείς όπως η ισότητα των φύλων στο χώρο εργασίας, στη μείωση του χάσματος αμοιβής μεταξύ φύλων, σε θέματα παρενόχλησης και εκφοβισμού στο χώρο εργασίας, αλλά πολλά μπορούν ακόμη να γίνουν. Ειδικά, θα πρέπει να εξετάσουμε και να εφαρμόσουμε σε πολύ καλύτερο βαθμό διάφορα μέτρα που θα εξισορροπήσουν το ισοζύγιο εργασίας και ζωής.

Η ΔΗΠΑ – Συνεργασία, καθοδηγούμενη από τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της, θα είναι πάντοτε αρωγός και συμπαραστάτης στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, στη στήριξη των ευάλωτων και ενίσχυση της μεσαίας τάξης.

Στόχος μας, στις επερχόμενες Ευρωπαϊκές εκλογές, να αναδείξουμε την ανάγκη η Ευρώπη να εργαστεί με περισσότερη προσήλωση και σθένος στην ενίσχυση του τομέα της εργασίας, καθώς για την προστασία και ενδυνάμωση της θέσης των εργαζομένων, στα πλαίσια της τεράστιας ανάγκης να καταστήσουμε την Ευρώπη πιο κοινωνικά ευαίσθητη, πιο κοινωνικά υπεύθυνη, μετατρέποντας την στην «Ευρώπη των Πολιτών» που όλοι οραματιζόμαστε.  

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ