Από: ΔΗΠΑ

ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
Δημοσιεύθηκε: Μαρτίου 28, 2024-14:09 View: 15

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία, χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στοχεύοντας ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες και τα μικρομεσαία στρώματα, πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη στο πλαίσιο της δημοσιονομικής υπευθυνότητας και σταθερότητας της κυπριακής οικονομία αλλά και της ανθρωποκεντρικής προσέγγισης της.

Πρόκειται για το τρίτο πακέτο μέτρων στήριξης με συνολικό κόστος πέραν των 35 εκατομμυρίων ευρώ που έρχεται επιπρόσθετα να συμπληρώσει τα δύο προηγούμενα κυβερνητικά μέτρα ύψους 256 εκατομμυρίων ευρώ. Το νέο πακέτο μέτρο προσαρμόστηκε με στοχευμένα επιπρόσθετα μέτρα,  με τρόπο που να συνεχίσει να στηρίζει την κυπριακή κοινωνία.

Επιπρόσθετα, η ΔΗΠΑ-Συνεργασία, εκφράζει την ικανοποίησή της που η κυβέρνηση συμπεριέλαβε πρόταση της για ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων. Την ίδια ώρα εισηγείται όπως εξεταστεί και η πρόταση της Παράταξης μας η οποία κατατέθηκε τον περασμένο Απρίλιο στο Υπουργείο Οικονομικών για το κεφαλαιώδες θέμα της έκτακτης φορολόγησης των υπερκερδών των τραπεζών και των εταιρειών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που βρίσκονται στην μεταβατική ρύθμιση, προς όφελος της κοινωνίας, με ειδική στόχευση στην μεσαία τάξη, θέμα το οποίο θα συζητηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες με τον Υπουργό Οικονομιών.

Μεταξύ άλλων η Παράταξη υπογραμμίζει και την αναγκαιότητα όπως προωθηθεί μετεξέλιξη του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης σε μια πρότυπη χρηματοοικονομική οντότητα, που θα μπορεί να προσφέρει σωρεία εργαλείων, μεταξύ αυτών και βιώσιμη χρηματοδότηση για σκοπούς στέγασης, εξυπηρετώντας έτσι τον κοινωνικό ρόλο του Οργανισμού και προσφέροντας διευκολύνσεις στα χαμηλά και μεσαία στρώματα του λαού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ