Από: ΔΗΠΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΔ ΣΤΗΝ ΕΕ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΔ ΣΤΗΝ ΕΕ
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 27, 2024-16:56 View: 19

Στην επετειακή εκδήλωση της Παράταξης μας, για τα 20χρονα της ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Καρογιάν έκανε εκτενή ομιλία για τη σχέση της χώρας μας με την Ευρωπαική Ένωση.

Όπως ανέφερε αρχικά ο Μ. Καρογιαν, η ένταξη μας στην Ένωση υπήρξε, αναμφίβολα, κορυφαίος σταθμός της νεότερης Ιστορίας της Κύπρου, ο δεύτερος μετά την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, το 1960.

Για εμάς στη Δημοκρατική Παράταξη, συνέχισε ο κ. Καρογιάν, η πραγματική ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να ολοκληρωθεί παρά μόνον επιτυγχάνοντας να χαράξει ρηξικέλευθες τομές και να προωθήσει μεταρρυθμίσεις που θα αυξάνουν την στρατηγική της αυτονομία και θα κάνουν τους Ευρωπαίους πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς και προστατευμένοι.

«Δυστυχώς, παράλληλα με την συμπλήρωση των 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπληρώνονται φέτος και 50 χρόνια κατοχής της πατρίδας μας από την Τουρκία. Έχουμε παρόλα αυτά, το ιστορικό καθήκον και το χρέος να συνεχίσουμε την προσπάθεια αναζήτησης λύσεων μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων και των δυνατοτήτων που προσφέρει η ιδιότητα μας ως Κράτους-Μέλους της Ένωσης.» 

Το μήνυμα του κ. Καρογιάν για τις επερχόμενες εκλογές της 9ης Ιουνίου, ήταν ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ θα δώσει το δικό της δυναμικό παρόν. Θα δώσει την δίκη της μάχη για ένα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της νέας εποχής, που πρέπει να διέπεται από περισσότερη κοινωνική ευαισθησία. Η Δημοκρατική Παράταξη θα επιδιώξει, για πρώτη φορά, να εκπροσωπηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχοντας ενεργά στην τρίτη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα, αυτή των Φιλελευθέρων Δημοκρατών.

Έχουμε την απόλυτη πεποίθηση, συνέχισε ο Μάριος Καρογιάν ότι το Ευρωπαϊκό προφίλ που χαρακτηρίζει την Δημοκρατική Παράταξη, οι πολιτικές στοχεύσεις της και οι προτεραιότητές της συνάδουν απολύτως με τις ανάγκες του συνόλου των ευρωπαίων πολιτών. 

Ανοίγουμε τους δρόμους του κοινού μας μέλλοντος, με οδηγό το όραμα για την «Ευρώπη των Πολιτών», με σύνθημα «Πάμε ΜΑΖΙ να χτίσουμε την Ευρωπαϊκή Κύπρο του αύριο».

Δείτε στο πιο κάτω βίντεο ολόκληρη την ομιλία του Προέδρου, κ. Μάριου Καρογιαν.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ