Από: ΔΗΚΟ

Συγχαρητήρια στους Λεόντιο Κωστρίκη και Σωτήρη Καλογήρου, που αναγορεύτηκαν μέλη της Ακαδημίας της Ευρώπης

Συγχαρητήρια στους Λεόντιο Κωστρίκη και Σωτήρη Καλογήρου, που αναγορεύτηκαν μέλη της Ακαδημίας της Ευρώπης
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 27, 2024-12:54 View: 17

Το Δημοκρατικό Κόμμα συγχαίρει τους Καθηγητές Λεόντιο Κωστρίκη και Σωτήρη Καλογήρου, μέλη της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, που αναγορεύτηκαν πρόσφατα σε μέλη της Ακαδημίας της Ευρώπης (Academia Europea).

Η Ακαδημία της Ευρώπης αναγορεύει ως μέλη της διακεκριμένους επιστήμονες από όλες τις χώρες της Ευρώπης με μοναδικό κριτήριο εκλογής την «αποδεδειγμένη επιστημονική αριστεία στο πεδίο του υποψηφίου». Ο Λεόντιος Κωστρίκης εντάχθηκε στην Τάξη της Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας, ενώ ο Σωτήρης Καλογήρου στην Τάξη των Επιστημών Φυσικής και Μηχανικής.

Η αναγόρευση των δυο επιστημόνων, σε μέλη της Ακαδημίας της Ευρώπης, επιβεβαιώνει τη διεθνή αναγνώριση τους από την επιστημονική κοινότητα και τον σημαντικό αντίκτυπο που έχει η έρευνα τους στο επιστημονικό τους πεδίο. Παράλληλα όμως, στην περίπτωση του κ. Κωστρίκη, που ως γνωστό κατέρχεται ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Δημοκρατικό Κόμμα, επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο και την ποιότητα των ανθρώπων που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος.

Θερμά συγχαρητήρια και πάλι.

Γραφείο Τύπου

27 Απριλίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ