Από: ΔΗΠΑ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 20ΧΡΟΝΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 20ΧΡΟΝΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 27, 2024-15:07 View: 18

Σε μια λαμπρή εκδήλωση, στην παρουσία πολλών εκατοντάδων στελεχών και φίλων της Δημοκρατικής Παράταξης, τιμήθηκε η επερχόμενη επέτειος ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαική Ένωση.

Στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και πολλών αξιωματούχων του Κράτους, καθώς και υποψηφίων της Παράταξης μας στην διπλή εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου, η ΔΗΠΑ-Συνεργασία απέδωσε οφειλόμενο φόρο τιμής και έπαινο, που αξίζει σε όλους τους Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τη διορατικότητα και συνέπεια με την οποία εργάστηκαν για την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος, κ. Μάριος Καρογιάν, η ένταξη μας στην Ένωση υπήρξε, αναμφίβολα, κορυφαίος σταθμός της νεότερης Ιστορίας της Κύπρου, ο δεύτερος μετά την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, το 1960.

Για εμάς στη Δημοκρατική Παράταξη, συνέχισε ο κ. Καρογιάν, η πραγματική ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να ολοκληρωθεί παρά μόνον επιτυγχάνοντας να χαράξει ρηξικέλευθες τομές και να προωθήσει μεταρρυθμίσεις που θα αυξάνουν την στρατηγική της αυτονομία και θα κάνουν τους Ευρωπαίους πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς και προστατευμένοι.

«Δυστυχώς, παράλληλα με την συμπλήρωση των 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπληρώνονται φέτος και 50 χρόνια κατοχής της πατρίδας μας από την Τουρκία. Έχουμε παρόλα αυτά, το ιστορικό καθήκον και το χρέος να συνεχίσουμε την προσπάθεια αναζήτησης λύσεων μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων και των δυνατοτήτων που προσφέρει η ιδιότητα μας ως Κράτους-Μέλους της Ένωσης.» 

Το μήνυμα του κ. Καρογιάν για τις επερχόμενες εκλογές της 9ης Ιουνίου, ήταν ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ θα δώσει το δικό της δυναμικό παρόν. Θα δώσει την δίκη της μάχη για ένα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της νέας εποχής, που πρέπει να διέπεται από περισσότερη κοινωνική ευαισθησία. Η Δημοκρατική Παράταξη θα επιδιώξει, για πρώτη φορά, να εκπροσωπηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχοντας ενεργά στην τρίτη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα, αυτή των Φιλελευθέρων Δημοκρατών.

Έχουμε την απόλυτη πεποίθηση, συνέχισε ο Μάριος Καρογιάν ότι το Ευρωπαϊκό προφίλ που χαρακτηρίζει την Δημοκρατική Παράταξη, οι πολιτικές στοχεύσεις της και οι προτεραιότητές της συνάδουν απολύτως με τις ανάγκες του συνόλου των ευρωπαίων πολιτών. 

Ανοίγουμε τους δρόμους του κοινού μας μέλλοντος, με οδηγό το όραμα για την «Ευρώπη των Πολιτών», με σύνθημα «Πάμε ΜΑΖΙ να χτίσουμε την Ευρωπαϊκή Κύπρο του αύριο».

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, στη δική του τοποθέτηση ανέφερε ότι παρά τα όποια προβλήματα και προκλήσεις στην ΕΕ “αναζητούμε τις λύσεις στα μεγάλα θέματα που έχουμε να διαχειριστούμε”.

Σημείωσε ότι έχουμε ξεκάθαρο προσανατολισμό, όραμα για το πού θέλουμε να πάει η Ευρωπαϊκή Ένωση, πώς θέλουμε την ΕΕ να μετεξελιχθεί, και “σμίγουμε τη φωνή μας με όσους οραματίζονται περισσότερη Ευρώπη, στρατηγικά πιο αυτόνομη, πιο ενωμένη, πιο αποτελεσματική, πιο αλληλέγγυα”, αναφέροντας ότι είναι σημαντικό ότι αυτές τις αρχές τις ασπάζεται και ο ευρωπαϊκός πολιτικός χώρος που συμμετέχει η ΔΗΠΑ, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΔΗΠΑ, Μάριο Καρογιάν για τη συμβολή του στην προσπάθεια και για το Κυπριακό και για την οικονομία, σημειώνοντας ότι η συμβολή της ΔΗΠΑ είναι ουσιαστικής σημασίας.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε αυτούσια την ομιλία του Προέδρου της ΔΗΠΑ, Μάριου Καρογιάν, όπως και τους χαιρετισμούς που απεύθυναν, μέσω οπτικογραφημένων βίντεο, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελευθέρων Δημοκρατών Ευρώπης και η Πρόεδρος της πολιτικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου RENEW EUROPE.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ