ΑΣΚΗΣΗ ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ 2024: Αιφνίδια επιχείρηση ελέγχου ετοιμότητας της Διεύθυνσης Ασθενοφόρων και τις εξιδεικευμένης ομάδας HART

ΑΣΚΗΣΗ ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ 2024: Αιφνίδια επιχείρηση ελέγχου ετοιμότητας της Διεύθυνσης Ασθενοφόρων και τις εξιδεικευμένης ομάδας HART
Δημοσιεύθηκε: Μαρτίου 28, 2024-15:18 View: 24

Η Διεύθυνση Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), πραγματοποίησε κατά την διάρκεια της νύκτας της 27ης Μαρτίου 2024 σε θάλάσια περιοχής της Επαρχίας Λεμεσού αιφνίδια επιχείρηση ελέγχου ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων και της «Ομάδας Αντιμετώπισης Ειδικών Καταστάσεων» / “Hazardous Area Response Team”, στην διαχείρηση μαζικών απωλειών υγείας σε μεγάλο τροχαίο συμβάν και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον απεγκλωβισμό, διάσωση, περίθαλψη και μεταφορά στο Νοσοκομείο μεγάλου αριθμού τραυματιών κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθηκες.

Το σενάριο της αιφνίδιας επιχείρησης περιελέμβανε προσομοίωση τροχαίου συμβάντος σε απόκρυμνη και δύσβατη περιοχή κατά την διάρκεια της νύκτας με 13 άτομα να έχουν υποστεί απειλητικές για τη ζωή κακώσεις, πολύ σοβαρους τραυματισμούς με ακρωτηριασμένα μέλη και άλλες πολύ σοβάρες κακώσεις.

Επί σκηνής, επιχείρησαν 20 ειδικά εκπαιδευμένοι Λειτουργοί της Ομάδας HART με 6 ασθενοφόρα οχήματα, ειδικά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμου και υλικά για διαχείρηση μεγάλου συμβάντος, σε συντονισμό με τους αρμόδιους Λειτουργούς του Συντονιτικού Κέντρου Κλήσεων Ασθενοφόρων της Διεύθυνσης Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ.

Η Άσκηση πραγματοποιηθηκε με την συνδρομή του Κέντρου Συντονισμού Ερεύνας και Διάσωσης, της Αστυνομίας, της Ομάδας Λειτουργών Αναζωογόνης του Υπουργείου Υγείας, του εκπαιδευτικού οργανισμου ορεινής διάσωσης MSR Rope Access και του μη κερδοσκοπικου οργανισμού Support Cy.

Στο πλαίσιο της ασφαλούς διεξαγωγής της αιφνίδιας επιχείρησης ενημερώθηκε εκ των προτέρων η Αστυνομία Κύπρου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Κοινοτικό Σύμβουλιο Μονής, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη τους. 

H Υπηρεσία Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ, στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό που ξεπερνά τα 300 άτομα και διεξάγει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ασκήσεις οι οποίες ενισχύουν την προετοιμασία και ετοιμότητα του πληρώματος, για αντιμετώπιση μεγάλων και επικίνδυνων συμβάντων. Ο ΟΚΥπΥ επενδύει συνεχώς στην εκπαίδευση του πληρώματος των ασθενοφόρων, ώστε να βρίσκεται πάντα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, για παροχή πρώτων βοηθειών και για ταχεία και ασφαλή μεταφορά των ασθενών.

Περισσότερες πληροφορίες για την Υπηρεσία Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στον ακόλουθο σύνδεσμο

Adblock test (Why?)

Read this on Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας