Από: ΔΗΠΑ

ΑΛ. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ: ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ

ΑΛ. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ: ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 20, 2024-14:13 View: 3

Μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την παύση του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλαχθούν οι θεσμοί και η αξιοπιστία τους, υπογραμμίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Παράταξης Συνεργασία, Αλέκος Τρυφωνίδης.

H απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου είναι σεβαστή, ανέφερε ο κύριος Τρυφωνίδης, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «ως ΔΗΠΑ κρίνουμε ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης και η Ελεγκτική Υπηρεσία, κατά την τελευταία δεκαετία, συνέβαλαν στην ανάδειξη σειράς σκανδάλων και φαινομένων διαφθοράς. Ο κύριος Μιχαηλίδης συνέβαλε τα μέγιστα στην αναμόρφωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας».

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Άλφα και στην Κατερίνα Αγαπητού, ο κύριος Τρυφωνίδης υπογράμμισε ότι η ομαλή λειτουργία του κράτους και των δημοκρατικών διαδικασιών εξαρτώνται από την αυστηρή τήρηση των κανόνων δικαίου και διαφάνειας σε όλες τις διαδικασίες.

Κάλεσε παράλληλα όλους τους αρμόδιους φορείς και την κοινωνία να επιδείξουν σεβασμό στους θεσμούς, διασφαλίζοντας παράλληλα την ανεξαρτησία και αμεροληψία τους για το καλό του συνόλου.

Την ίδια ώρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.ΠΑ, υπογράμμισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να καθαρίσει το όνομα της πατρίδας μας από σκάνδαλα και φαινόμενα διαπλοκής που πλήττουν την Κύπρο σε διεθνές επίπεδο.

Είναι, είπε, «ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας, της κυβέρνησης, της Γενικής Εισαγγελίας συνεπικουρούμενοι από όλους εμάς, να καθαρίσουμε το όνομα της Κύπρου και να γυρίσουμε σελίδα».

 Απαιτείται συλλογική προσπάθεια από όλους, ανέφερε ο κύριος Τρυφωνίδη, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να διασφαλιστεί ότι η Κύπρος πορεύεται με ήθος, διαφάνεια και σεβασμό στο δίκαιο.  

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ