Ανοικτή πρόσκληση δήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στον κατάλογο «Πρεσβευτές/Πρέσβειρες Πολιτισμού»

Ανοικτή πρόσκληση δήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στον κατάλογο «Πρεσβευτές/Πρέσβειρες Πολιτισμού»
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 19, 2024-10:56 View: 9

19-09-2024 10:56

Ανοικτή πρόσκληση δήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στον κατάλογο «Πρεσβευτές/Πρέσβειρες Πολιτισμού»

Το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού (ΤΣΠ) του Υφυπουργείου Πολιτισμού απευθύνει ανοικτή πρόσκληση δήλωσης ενδιαφέροντος προς δημιουργούς/καλλιτέχνες από όλους τους τομείς καλλιτεχνικής δημιουργίας (θέατρο, χορό, λογοτεχνία, κινηματογράφο, εικαστικά, μουσική) αλλά και τεχνίτες (άυλη πολιτιστική κληρονομιά) για συμμετοχή τους στον κατάλογο «Πρεσβευτές/ Πρέσβειρες Πολιτισμού».

Μετά από την εκδήλωση ενδιαφέροντος και με δεδομένο ότι πληρούν τα κριτήρια για συμμετοχή, οι ενδιαφερόμενοι θα συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των Πρεσβευτών Πολιτισμού, ο οποίος θα έχει ισχύ μέχρι το 2026, και θα είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Πολιτισμού. Στη συνέχεια και μετά από συνεννόηση με τις Σχολικές Μονάδες που θα επιδείξουν ενδιαφέρον, θα μπορούν να συνεργαστούν μαζί τους, στη βάση των ακόλουθων δράσεων:
Α. «Εξ Αποστάσεως Χειραψία με ένα/μία Δημιουργό»: Διαδικτυακή συνάντηση με παιδιά για γνωριμία και διάλογο, σε σχέση με το έργο του και τη μορφή της τέχνης που υπηρετεί (αντίτιμο στα 20 ευρώ ανά διδακτική ώρα).
Β. «Χειραψία με ένα/μία Δημιουργό»: Επίσκεψη στα σχολεία για γνωριμία και διάλογο σε σχέση με το έργο του και τη μορφή της τέχνης που υπηρετεί (αντίτιμο στα 40 ευρώ ανά διδακτική ώρα).
Γ. Διοργάνωση βιωματικού εργαστηρίου (αντίτιμο στα 60 ευρώ ανά διδακτική ώρα).
Δ. Εργασία μαζί με τα παιδιά με στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένου έργου (αντίτιμο στα 40 ευρώ ανά διδακτική ώρα).
Η πληρωμή των καλλιτεχνών/δημιουργών θα γίνεται από το ΤΣΠ μετά την επιβεβαίωση υλοποίησης της δράσης από τη διεύθυνση του σχολείου και αφού συμπληρώσουν το έντυπο εγγραφής στο FIMAS.
Οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί/καλλιτέχνες πρέπει να αποστείλουν τη δήλωση ενδιαφέροντός τους στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: filanagnosia @culture.gov.cy. Το σχετικό έντυπο δήλωσης ενδιαφέροντος, στο οποίο καταγράφονται και τα απαιτούμενα συνοδευτικά, θα το βρείτε εδώ.

Η Δήλωση Ενδιαφέροντος από τους Δημιουργούς πρέπει να αποσταλεί το αργότερο μέχρι τις 18/10/2024. Δεύτερη φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα ανακοινωθεί αργότερα. Διευκρινίσεις για τυχόν απορίες αναφορικά με τη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων συμμετοχής, μπορούν να ζητηθούν γραπτώς, μέσω αποστολής σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος με θέμα «Διευκρινίσεις για συμμετοχή στο Πρόγραμμα», στην πιο πάνω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκη τη συμπερίληψη του ενδιαφερομένου στον κατάλογο που θα συγκροτηθεί.
Μετά την εγγραφή του καλλιτέχνη στον κατάλογο, τα σχολεία, θα μπορούν να επικοινωνούν το αίτημά τους για συνεργασία με καλλιτέχνες/δημιουργούς μέσα από συγκεκριμένο έντυπο. Αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα (αν δεν έχει δηλαδή εξαντληθεί το κονδύλι, θα τηρείται σειρά προτεραιότητας) το αίτημά τους θα εγκρίνεται.

(ΕΚ)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης