Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 19, 2024-17:07 View: 4

Ψηλά έθεσε τον πήχη με τις υπηρεσίες του στην Ελεγκτική Υπηρεσία ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αναφέρει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Παράταξης-Συνεργασία, Μαρίνος Μουσιούττας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη είτε ο επόμενος Ελεγκτής είτε το Ελεγκτικό Συμβούλιο να συνεχίσουν με το ίδιο ζήλο το έργο τους μέσα στο αρμόδιο θεσμικό πλαίσιο.

Σε παρέμβασή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Αλφα με την Κατερίνα Αγαπητού, ο κύριος Μουσιούττας εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την σύγκρουση θεσμών που οδήγησε τα πράγματα στην σημερινή κατάσταση.

«Η ΔΗ.ΠΑ προειδοποιούσε πριν από μήνες ότι το όποιο αποτέλεσμα από την σύγκρουση θεσμών θα ήταν καταστροφικό για το κράτος και παρότρυνε, τότε, όπως εξευρεθούν τρόποι εξομάλυνσης της κρίσης μακριά από δικαστήρια» υπογράμμισε ο βουλευτής.

«Ο κύριος Μιχαηλίδης, κρίθηκε από το δικαστήριο, καλώς ή κακώς, με τους ξύλινους τρόπους που εργάζεται το δικαστικό σώμα, για ανάρμοστη συμπεριφορά», ανέφερε ο κύριος Μουσιούττας, υπογραμμίζοντας την ίδια ώρα την ανάγκη, η δικαιοσύνη να εξαντλήσει την αυστηρότητά της και σε όσα ακούγονται και λέγονται και για πρόσωπα που εμπλέκονται σε θέματα διαφθοράς.

Σχολιάζοντας τα όσα γράφονται στα ΜΚΔ, για το ποιος διόρισε τους οκτώ δικαστές, αναφέρθηκε στα όσα είπε ο έγκριτος νομικός Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, λέγοντας ότι υπάρχει κανόνας αρχαιότητας για τις θέσεις και ότι οι διορισμοί ουσιαστικά επικυρώνονται από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, ο κύριος Μουσιούττας, ανέφερε ότι «οφείλουμε ως πολιτειακοί αξιωματούχοι αλλά κυρίως ως εκτελεστική εξουσία να λάβουμε τα μηνύματα των πολιτών και να βοηθήσουμε να μην επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη, ανεβάζοντας επίπεδο».

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ