Συνάντηση ΕΑΗΥ με Οδοντιατρικές Υπηρεσίας και Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο

Συνάντηση ΕΑΗΥ με Οδοντιατρικές Υπηρεσίας και Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 19, 2024-18:02 View: 8

19-09-2024 18:02

Συνάντηση ΕΑΗΥ με Οδοντιατρικές Υπηρεσίας και Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο

Η Εθνική Αρχή Ηλεκτρονικής Υγείας (ΕΑΗΥ) βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης των επαφών με τις επιστημονικές εταιρείες και συνδέσμους επαγγελματιών υγείας για ενημέρωση σχετικά με την πορεία καταρτισμού του περιεχομένου και της λειτουργικότητας του Ολοκληρωμένου Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας που θα δίδει τη δυνατότητα στους πολίτες να παρέχουν πρόσβαση στα ιατρικά τους δεδομένα σε όποιον πάροχο επιθυμούν, σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε.

Την Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τις Οδοντιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και τον Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο.

Από την πλευρά της η Διευθύντρια των Οδοντιατρικών Υπηρεσιών κα Άντρη Αριστοτέλους ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Αρχής καθηγητή Χρίστο Ν. Σχίζα για την πρόσκληση και υπογράμμισε τη σημασία του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας (ΗΦΥ), αφού το έργο αυτό αποτελεί ενιαία ηλεκτρονική πλατφόρμα με το ιατρικό ιστορικό, αλλά και όλες τις πληροφορίες που αφορούν στην υγεία του πολίτη. Σημείωσε ότι η δευτερογενής επεξεργασία των στοιχείων του ΗΦΥ θα καταστεί ένα χρήσιμο εργαλείο στην αξιολόγηση και παρακολούθηση των δεικτών υγείας στον κυπριακό πληθυσμό.

Εκ μέρους του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου, ο κ. Θωμάς Κούτρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΗΦΥ θα συμβάλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και χαρακτήρισε άκρως ενδιαφέρουσα και παραγωγική τη συνάντηση με την Εθνική Αρχή Ηλεκτρονικής Υγείας.

(ΑΦ/ΑΣ)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης