Ο Πρέσβης της Kύπρου στην Ιορδανία επέδωσε τα διαπιστευτήριά του

Ο Πρέσβης της Kύπρου στην Ιορδανία επέδωσε τα διαπιστευτήριά του
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 19, 2024-15:18 View: 7

19-09-2024 15:18

Ο Πρέσβης της Kύπρου στην Ιορδανία επέδωσε τα διαπιστευτήριά του

Ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας κ. Σεβάκ Αβετισιάν επέδωσε στις 27 Αυγούστου 2024 τα διαπιστευτήριά του στην ΑM Βασιλιά της Ιορδανίας Abdullah II bin Al-Hussein, σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μπασμάν Παλάτι στο Αμμάν.

Σε συνομιλία που ακολούθησε, o Ιορδανός Μονάρχης διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και αναφέρθηκε στις εγκάρδιες και πολυδιάστατες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι προσβλέπει στην επόμενη επίσκεψή του στην Κύπρο πριν το τέλος του τρέχοντος έτους. Αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ιορδανία για επίτευξη λύσης, αλλά και προς αντιμετώπιση των τεράστιων ανθρωπιστικών αναγκών που υπάρχουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Κύπριος Πρέσβης διαβίβασε με τη σειρά του τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου Χριστοδουλίδη προς τον Ιορδανό Μονάρχη, και υπογράμμισε τη βούληση της Κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας με την Ελλάδα. Επ’ ευκαιρία τόνισε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσβλέπει στην επίσκεψη του Βασιλιά στην Κύπρο στο επόμενο διάστημα.

(ΑΦ/ΑΣ)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης