Από: ΔΗΚΟ

Π. Λεωνίδου: Αισθητή η βελτίωση στην Λειτουργία των ΕΟΑ, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετά προβλήματα, κυρίως στα θέματα αδειοδότησης

Π. Λεωνίδου: Αισθητή η βελτίωση στην Λειτουργία των ΕΟΑ, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετά προβλήματα, κυρίως στα θέματα αδειοδότησης
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 12, 2024-20:07 View: 20

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται, τόσο από πλευράς Υπουργείου Εσωτερικών, όσο και από τις Διοικήσεις και το προσωπικό των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, εξακολουθούν δυστυχώς να παρουσιάζονται διάφορα προβλήματα σε σχέση με την εύρυθμη λειτουργία των ΕΟΑ και των υπηρεσιών που παρέχουν, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται χιλιάδες συμπολίτες μας.

Στην σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, κατά την οποία συζητήθηκε η πορεία εφαρμογής της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τέθηκαν διάφορα ζητήματα που απασχολούν το Υπουργείο, την Διοίκηση των Οργανισμών, τα οποία επηρεάζουν κυρίως την καθημερινότητα των πολιτών.

Θέσαμε επιτακτικά ενώπιον των αρμοδίων τις δυσλειτουργίες που παρουσιάζει το σύστημα αδειοδότησης «Ιππόδαμος» , οι οποίες δυστυχώς προκαλούν πολλές αρνητικές συνέπειες στην οικοδομική ανάπτυξη του τόπου, τόσο στον προγραμματισμό, όσο και στην οικονομική διαχείριση των διαφόρων έργων.

Την ίδια ώρα, εκφράσαμε ικανοποίηση για την απόφαση αναθεώρησης του διατάγματος εκχώρησης εξουσιών, με το οποίο η Πολεοδομική Αρχή θα μπορεί να παραπέμπει στο Συμβούλιο του ΕΟΑ περιπτώσεις πολεοδομικών αιτήσεων, όπου προκύπτουν σοβαρά θέματα.

Συγχρόνως, παρά τα προβλήματα που παρουσιάζονται, είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, αφού διαπιστώσαμε ότι υπάρχει βούληση και συνεργασία, μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικών και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, να προχωρήσουν με εκείνες τις λύσεις, για να παρέχονται στους πολίτες πιο αποδοτικές και πιο άμεσες υπηρεσίες.

Εκφράσαμε τέλος για ακόμα μια φορά την ετοιμότητα μας να συμβάλουμε εκεί και όπου πρέπει με νομοθετικές ρυθμίσεις εάν χρειαστεί, έτσι ώστε να φτάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Γραφείο Τύπου

12 Σεπτεμβρίου 2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ