Από: ΔΗΚΟ

Π. Λεωνίδου: Πολύ σημαντική η συμφωνία Υπ. Υγείας, για εξειδίκευση ιατρών στην Μεταμοσχευτική Ηπατολογία

Π. Λεωνίδου: Πολύ σημαντική η συμφωνία Υπ. Υγείας, για εξειδίκευση ιατρών στην Μεταμοσχευτική Ηπατολογία
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 12, 2024-20:12 View: 16

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΏΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

To Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει τη συμφωνία που έχει συνάψει το Υπουργείο Υγείας με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Τύμπιγκεν της Γερμανίας, όπως έχει ανακοινωθεί στην σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας από την Γενική Διευθύντρια Χριστίνα Γιαννάκη.

Η συμφωνία αφορά την αποστολή δύο γιατρών στο εν λόγω νοσοκομείο, ούτως ώστε να εκπαιδευτούν για ένα χρόνο και να λάβουν εξειδίκευση στην Μεταμοσχευτική Ηπατολογία. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι γιατροί αναμένεται να ενταχθούν στο δυναμικό της Μεταμοσχευτικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, παρέχοντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας και την απαραίτητη περίθαλψη στους μεταμοσχευμένους ασθενείς ήπατος.

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που το Υπουργείο Υγείας και ιδιαίτερα ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Μιχάλης Δαμιανού και η Γενική Διευθύντρια έχουν καταφέρει ,με τις δικές τους ενέργειες και παρεμβάσεις, να υλοποιήσουν ένα πάγιο αίτημα των συγκεκριμένων ασθενών, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας αλλά και του Δημοκρατικού Κόμματος, αποδεικνύοντας στην πράξη την ανθρωποκεντρική προσέγγισή τους.

Γραφείο Τύπου

12 Σεπτεμβρίου 2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ