Από: KitasWeather

Κανονικές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες και τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως στα ορεινά από το Σάββατο και έπειτα

Κανονικές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες και τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως στα ορεινά από το Σάββατο και έπειτα
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 22, 2024-11:15 View: 14

Με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένεται να κυλήσει ο καιρός στην περιοχή μας από σήμερα Πέμπτη και μέχρι τουλάχιστον τις αρχές της νέας εβδομάδας, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να ανέρχονται έως τους 36-37 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, με εξαίρεση μόνο την Κυριακή όπου ο υδράργυρος θα φτάσει και έως τους 38 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, πιο ασταθής αέρια μάζα θα επηρεάζει την περιοχή μας, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται αυξημένες νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες/τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως από το Σάββατο και έπειτα.

Σήμερα Πέμπτη, η ημέρα ξεκίνησε στις πλείστες περιοχές με γενικά κυρίως αίθριο καιρό, με εξαίρεση κυρίως τα δυτικά όπου παρατηρούνται χαμηλές νεφώσεις και οι οποίες νωρίτερα το πρωί ήταν πιο αυξημένες ενώ λίγες νεφώσεις παρατηρούνται και ανατολικότερα.

Δορυφορική εικόνα (10:55)

Τις επόμενες ώρες (μεσημέρι/απόγευμα) θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά, περιοχές του εσωτερικού και ανατολικότερα ενώ στα δυτικά θα συνεχίσουν να παρατηρούνται χαμηλές νεφώσεις κατά διαστήματα. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Πέμπτη (22/08/2024)

Αύριο Παρασκευή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος εκτός από τα δυτικά όπου θα συνεχίσουν να παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης βροχής μικρής διάρκειας και έκτασης κυρίως στα ορεινά. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά στα παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Παρασκευή (23/08/2024)

Το Σάββατο, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα θα επηρεάζει την περιοχή μας.

Μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδας κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο εσωτερικό και ορεινά, παραμένοντας ωστόσο γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 34 έως 37 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για το Σάββατο (24/08/2024)

Την Κυριακή, αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα με κέντρο την περιοχή της Τουρκίας θα επηρεάζει την περιοχή μας.

Μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό και αναμένεται η εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο μεμονωμένα στο εσωτερικό. Κάποιες καταιγίδες πιθανόν να είναι έντονες και να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στο εσωτερικό και ορεινά, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω, φτάνοντας γύρω στους 35 έως 38 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 32 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Κυριακή (25/08/2024)

Την Δευτέρα, αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα με κέντρο την Τουρκία/Βαλκάνια θα συνεχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας.

Μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων. Κάποιες καταιγίδες κυρίως στο εσωτερικό πιθανόν να είναι έντονες και να συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο εσωτερικό και ορεινά, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 34 έως 37 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Δευτέρα (26/08/2024)

Στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για χθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 28-30 βαθμούς Κελσίου (εικόνα 1). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι γύρω στους 1-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (εικόνα 2).

Εικόνα 1: Θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας
Εικόνα 2: Θερμοκρασιακή ανωμαλία της επιφάνειας της θάλασσας

Ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι υψηλός στα υψηλότερα ορεινά και πολύ υψηλός στις υπόλοιπες περιοχές.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather