Από: ΔΗΚΟ

Π. Λεωνίδου: Επιβάλλεται το Υπουργείο Υγείας και ο ΟΑΥ να δώσουν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με Ελκώδη Κολίτιδα και Νόσο του Crohn

Π. Λεωνίδου: Επιβάλλεται το Υπουργείο Υγείας και ο ΟΑΥ να δώσουν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με Ελκώδη Κολίτιδα και Νόσο του Crohn
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 04, 2024-23:31 View: 34

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΏΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Συζητήσαμε, σήμερα, με τη διαδικασία της αυτεπάγγελτης εξέτασης στην επιτροπή Υγείας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με Ελκώδη Κολίτιδα και Νόσο του Crohn.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, ασφαλώς στηρίζουμε και υιοθετούμε τα δίκαια αιτήματα του Συνδέσμου των εν λόγω ασθενών, τα οποία θεωρούμε ότι μπορούν να επιλυθούν άμεσα.

Συγκεκριμένα καλούμε τον ΟΑΥ να προχωρήσει στην ολοκλήρωση δημιουργίας πρωτοκόλλων, μέχρι τέλος Ιουλίου ως έχει δεσμευτεί και να προχωρήσει στην ένταξη νέων καινοτόμων φαρμάκων για αποτελεσματικότερη θεραπεία των ασθενών αυτών.

Παράλληλα, είναι αναγκαίο να εντάξει συμπληρώματα διατροφής και διατροφικά σκευάσματα για σκοπούς θεραπείας στο ΓΕΣΥ, για τους συγκεκριμένους ασθενείς, καθώς και καθαρτικά για την διαδικασία της ειδικής εξέτασης, που υποβάλλονται κάθε χρόνο.

Επιπρόσθετα να παρέχει διευκολύνσεις στους ασθενείς, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν από τα κρατικά φαρμακεία την απαραίτητη αγωγή για περίοδο δυο μηνών, αντί για ένα που ισχύει σήμερα.

Από δικής μας πλευράς θα παρακολουθούμε την εξέλιξη των αιτημάτων που έχουν τεθεί και θα παρέμβουμε εκεί και όπου κριθεί αναγκαίο, συμβάλλοντας στην πορεία υλοποίησης τους .

Γραφείο Τύπου

04 Ιουλίου 2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ