Συνάντηση του Υφυπουργού Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας δρος Νικόλα Α. Ιωαννίδη με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ

Συνάντηση του Υφυπουργού Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας δρος Νικόλα Α. Ιωαννίδη με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 05, 2024-13:53 View: 7

05-10-2024 13:53

Συνάντηση του Υφυπουργού Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας δρος Νικόλα Α. Ιωαννίδη με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και στελέχη του Κ.Σ. ΕΔΕΚ είχε ο Υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας δρ. Νικόλας Α. Ιωαννίδης στα γραφεία του κόμματος στη Λευκωσία, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, την οποία χαρακτήρισε πολύ παραγωγική, ο κ. Υφυπουργός, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ κ. Μαρίνο Σιζόπουλο για τη στήριξη που παρέχει στο έργο του Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας, ανέδειξε την κρισιμότητα του χαρτοφυλακίου του, που αφορά ολόκληρη την κοινωνία.

«Είναι ένα ζήτημα η μετανάστευση, νόμιμη και παράτυπη, που είναι κρίσιμο αφενός για την ενίσχυση της οικονομίας, η νόμιμη μετανάστευση και από την άλλη, αφετέρου για την ανακοπή ροών, περιορισμό ροών παράτυπων μεταναστών, ούτως ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε ένα βιώσιμο σύστημα ασύλου, γιατί εάν οι αριθμοί ξεφύγουν, των παράτυπων μεταναστών, δεν θα μπορούμε να παρέχουμε προστασία σε αυτούς που την δικαιούνται», εξήγησε ο κ. Υφυπουργός.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε για τη διάθεση συνεργασίας στα θέματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του Υφυπουργείου προσθέτοντας ότι «θα είμαστε συνεχώς σε επαφή για ενημέρωση, για συντονισμό και περαιτέρω συνεργασία με την ΕΔΕΚ».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ εξέφρασε τα συγχαρητήρια του κόμματος «στην κυβέρνηση, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Υπουργό Εσωτερικών που είχε προηγουμένως την ευθύνη αλλά και στον Υφυπουργό Μετανάστευσης για το εξαιρετικό έργο, το οποίο έχουν επιτελέσει αυτούς τους τελευταίους 18 - 20 μήνες για να αντιμετωπιστεί με αξιοπιστία και με πολύ καλά αποτελέσματα ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ολόκληρος ευρωπαϊκός χώρος, αλλά κυρίως οι χώρες της Μεσογείου που είναι χώρες πρώτης εισδοχής των παράνομων αλλά και νόμιμων καμιά φορά μεταναστών».

Τέλος, ο κ. Σιζόπουλος εξέφρασε την πρόθεση του κόμματός του να συνεχίσει να υποστηρίζει το έργο του Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας και να έχει προς τούτο μια εποικοδομητική και συνεχή επαφή με το Υφυπουργείο.

(AN/ΝΓιαν/NZ)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης