Από: ΕΛΑΜ

Πρόταση ΕΛΑΜ για μείωση προθεσμίας σε προσφυγές κατά αποφάσεων Υπ. Ασύλου

Πρόταση ΕΛΑΜ για μείωση προθεσμίας σε προσφυγές κατά αποφάσεων Υπ. Ασύλου
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 18, 2024-09:06 View: 11

Πρόταση της Παράταξης μας για μείωση της προθεσμίας καταχώρισης προσφυγής κατά αποφάσεων της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφύγων από 30 ημέρες σε 15, και μείωση της προθεσμίας καταχώρισης προσφυγής κατά καθορισμένων στον βασικό νόμο αποφάσεων ή διαταγμάτων από 15 ημέρες σε 7 ημέρες, συζήτησε, η Επιτροπή Νομικών της βουλής.

Ο Βουλευτής μας Σωτήρης Ιωάννου, κατά τη συζήτηση ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η αύξηση δημογραφικών ροών και η εκμετάλλευση του συστήματος από κάποιους έχουν δημιουργήσει δυσμενείς συνθήκες στη χώρα και επιβάλλεται αυτοί οι μηχανισμοί να καταστούν πολύ πιο αποτελεσματικοί στη διαχείριση του ζητήματος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συζήτηση ο Σωτήρης Ιωάννου ανέφερε ότι η πρόταση του Ε.ΛΑ.Μ. που αφορά το μεταναστευτικό «είναι ένα ακόμη βήμα για την περαιτέρω επίλυση όλου αυτού του προβλήματος».

Σημείωσε μάλιστα ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες που τοποθετήθηκαν κατά τη συζήτηση, «συμφωνούν με αυτή την πρόταση και δεν θεωρούν ότι υπάρχουν οποιαδήποτε προσκόμματα για την εφαρμογή και υλοποίησή της».

Σκοπός, πρόσθεσε, «είναι να προστατεύσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία από όσους προσπαθούν να καταχραστούν το σύστημα ασύλου, να εκμεταλλευτούν τα παραθυράκια τα οποία υπάρχουν και να διατηρήσουν την παραμονή τους στην Κύπρο για περαιτέρω χρονικό διάστημα, χωρίς να υπάρχει ο απαραίτητος ωστόσο λόγος σε νομικό και σε πολιτικό επίπεδο».

«Τα μόνα προσκόμματα τα οποία έχουν τεθεί είναι από το ΑΚΕΛ», κατέληξε ο βουλευτής μας.

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ