Κοινή Δήλωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Eni

Κοινή Δήλωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Eni
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 30, 2024-18:00 View: 30

30-04-2024 18:00

Κοινή Δήλωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Eni

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eni, Claudio Descalzi

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eni, Claudio Descalzi συναντήθηκαν σήμερα στη Λευκωσία για να συζητήσουν τις δραστηριότητες και τα μελλοντικά έργα της Eni στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eni εξέτασαν τις ανακαλύψεις που έγιναν το 2022, από την Eni και τον συνεργάτη της TotalEnergies, στους στόχους Κρόνος και Ζευς, που οδήγησαν στη γεώτρηση Κρόνος 2 στα τέλη του 2023. Η τελευταία περιελάμβανε μια δοκιμή παραγωγής στις αρχές του 2024, που απέδωσε εξαιρετική ποιότητα και αυξημένους όγκους αερίου. Ενώ τα δεδομένα που αποκτήθηκαν είναι ακόμα υπό μελέτη, τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των προηγούμενων γεωτρήσεων έχουν ήδη επιβεβαιωθεί.

Η συνάντηση ήταν η ευκαιρία για να συζητηθεί μια κοινή ταχεία προσέγγιση που επέτρεψε τη γεώτρηση αξιολόγησης κατά την αξιολόγηση πολλαπλών σεναρίων ανάπτυξης. Έχουν περιγραφεί τα κυριότερα σημεία των προτιμώμενων λύσεων για την αποτελεσματική εκπλήρωση των εγχώριων, των περιφερειακών καθώς και των ευρωπαϊκών ενεργειακών προτεραιοτήτων, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Η Eni έχει παρουσία στην Κύπρο από το 2013. Η εταιρεία εκμεταλλεύεται τα τεμάχια 2, 3, 6, 8 και 9 και συμμετέχει στην εκμετάλλευση των τεμαχίων 7 και 11.

(NΓιαν/ΙΤσ/ΝΖ)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης