Από: ΔΗΠΑ

ΛΑΜΠΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΣΕ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

ΛΑΜΠΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΣΕ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 30, 2024-21:29 View: 24

Η σημερινή λαμπρή 20η επέτειος της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαική Ένωση, μας υπενθυμίζει τον δεύτερο πιο σημαντικό σταθμό της νεότερης ιστορίας μας, μετά την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, το 1960. Οφείλουμε έπαινο και φόρο τιμής σε όλους όσους εργάστηκαν για αυτή τη μεγάλη επιτυχία, σε Κύπρο και Ελλάδα.

Η ΔΗΠΑ -Συνεργασία επαναβεβαιώνει την πίστη και προσήλωση της στις Αρχές και τις Αξίες στις οποίες εδράζεται η Ένωση και στα ιδεώδη στα οποία προσβλέπουν οι λαοί της. Παράλληλα, τονίζει ότι η Κύπρος και ο λαός της διεκδικούν όσα δικαιούνται και όσα τα υπόλοιπα κράτη και λαοί της Ευρώπης εξ ιδρύσεως της Ένωσης απολαμβάνουν.

Πενήντα χρόνια με άλυτο το Κυπριακό και με την ίδια την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να θεωρεί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ανέφικτη εξαιτίας αυτού του γεγονότος, οι πρωτοβουλίες και οι ενέργειες του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, ανοίγουν ένα μικρό παράθυρο ευκαιρίας για την επανέναρξη των συνομιλιών. Ένα παράθυρο, υπό το πρίσμα των Ευρωτουρκικών σχέσεων και με τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να αποτυπώνουν, με σαφήνεια, τις ευκαιρίες που πρέπει να αξιοποιήσουμε.

Η σύγχρονη Ευρωπαική Ένωση ταλανίζεται από διλήμματα υπαρξιακής σημασίας. Οφείλει σύσσωμη να χαράξει ρηξικέλευθες τομές και να προωθήσει μεταρρυθμίσεις για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο όραμα των πολιτών της. Μέσα από την ενίσχυση της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης, οφείλει να προσδώσει ενισχυμένο αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες της. Οφείλει να εργαστεί για την ευημερία τους, για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου.

Με λιγότερη γραφειοκρατία, με περισσότερη δικαιοσύνη, οφείλει να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητες της και να επιβεβαιώσει στην πράξη την ισοτιμία μεταξύ κρατών – μελών. Ζητούμενο μια Ευρώπη πιο ανθεκτική, πιο ανταγωνιστική, μα πρωτίστως πιο ανθρωποκεντρική.

Στις εκλογές της 09ης Ιουνίου, έχοντας όλα τα πιο πάνω κατά νου, η Δημοκρατική Παράταξη θα επιδιώξει, για πρώτη φορά, να εκπροσωπηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχοντας ενεργά στην τρίτη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα, αυτή των Φιλελευθέρων Δημοκρατών.

Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος της Παράταξης, κ. Μάριος Καρογιάν, κατά την πρόσφατη επετειακή εκδήλωση μας, είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι το Ευρωπαϊκό προφίλ που χαρακτηρίζει την ΔΗΠΑ-Συνεργασία, οι πολιτικές στοχεύσεις της και οι προτεραιότητές της συνάδουν απόλυτα με τις ανάγκες του συνόλου των ευρωπαίων πολιτών.

Φιλοδοξούμε να χαράξουμε το δρόμο του κοινού μας μέλλοντος, με οδηγό το όραμα για την «Ευρώπη των Πολιτών» και με σύνθημα το «Πάμε ΜΑΖΙ να χτίσουμε την Ευρωπαϊκή Κύπρο του αύριο».

Το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί, είναι από την πρόσφατη επετειακή εκδήλωση της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, για τα 20χρονα ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαική Ένωση.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ