Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΝΟΜΟΤΥΠΑ ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΩΔΕΚΑΜΕΛΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΝΟΜΟΤΥΠΑ ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΩΔΕΚΑΜΕΛΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 06, 2023-15:16 View: 90

Προς τη σωστή κατεύθυνση είναι η σύσταση δωδεκαμελούς Γραμματείας Συντονισμού και Υποστήριξης Κυβερνητικού Έργου, της οποία ο ρόλος είναι η επίβλεψη της υλοποίησης του κυβερνητικού έργου από υπουργεία και υφυπουργεία, τονίζει με δηλώσεις του ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μαρίνος Μουσιούττας.

Ο κύριος Μουσιούτας, μετά την κατ’ άρθρο συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, ανέφερε ότι υπήρξαν κάποιες διαφωνίες και σημεία αιχμής τα οποία θα εξεταστούν στη συνέχεια.  

Την Επιτροπή, απασχόλησε, όπως ανέφερε, η απόσπαση των δώδεκα λειτουργών της δημόσιας υπηρεσίας, μας ξενίζει, είπε, η συνεχής αναφορά για αντισυνταγματικότητα. Όλα, διαβεβαίωσε, έγιναν νομότυπα. Έγινε, υπέδειξε, ανοικτή πρόσκληση, ακολούθησαν συνεντεύξεις και οι επιλεχθέντες πέρασαν από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας. Αυτή τη στιγμή είπε, υπάρχουν ήδη 400-500 αποσπάσεις λειτουργών από το δημόσιο.

Όπως ανέφερε ο κύριος Μουσιούττας, οι λειτουργοί της Γραμματείας, οι οποίοι θα παρακολουθούν την υλοποίηση των έργων υπουργείων και υφυπουργείων θα ενημερώνουν για την πορεία την υφυπουργό Παρά το Προέδρω η οποία θα ετοιμάζει συγκεκριμένη έκθεση, για να παραδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να έχει καθαρή εικόνα της κατάστασης.

Εάν υπάρχουν, ανέφερε ο κύριος Μουσιούττας, εισηγήσεις για βελτίωση του έργου της Γραμματείας, θα ήταν καλό να γίνουν, αλλά σίγουρα, δεν πρέπει να αδικείται ο θεσμός με φράσεις «διόρισαν όποιους ήθελαν ή είναι εκτός συνταγματικών πλαισίων». Δεν πρέπει, ανέφερε ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, να μηδενίζουμε τα πάντα.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ