Τελετή λήξης του προγράμματος «Πρακτική Άσκηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων» - 28/07/2023

Τελετή λήξης του προγράμματος «Πρακτική Άσκηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων» - 28/07/2023
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 31, 2023-11:08 View: 67

Τελετή λήξης του προγράμματος «Πρακτική Άσκηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων» - 28/07/2023

Διεξήχθη την Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023, η ώρα 10.00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων της ολομέλειας, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η τελετή λήξης του προγράμματος «Πρακτική Άσκηση στη Βουλή των Αντιπρόσωπων» (Ιούνιος-Ιούλιος 2023).  Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου, η Γενική Διευθύντρια της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Τασούλα Ιερωνυμίδου, διευθυντές και διευθύντριες των υπηρεσιών της Βουλής, υπηρεσιακοί, καθώς και οι φοιτητές και φοιτήτριες του προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Πρόεδρος ανέφερε ότι παρουσία των φοιτητών και φοιτητριών έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις στον χώρο του κοινοβουλίου, καθώς ήταν μεγάλη χαρά για την ίδια, το σώμα και το προσωπικό της Βουλής γενικότερα που τους είχαν μαζί τους.  Μάλιστα, η στάση, η επιμέλεια και το ενδιαφέρον των φοιτητών κατά τη δίμηνη παρουσία τους στο κοινοβούλιο κατέδειξαν ότι η νέα γενιά άδικα κατηγορείται ότι απέχει από τα κοινά και το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι.  Περαιτέρω, επισήμανε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι και θα παραμείνει στο πλευρό των νέων, εκφράζοντας και την πεποίθησή της ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές και πρέσβειρες του κοινοβουλευτικού σώματος της Κύπρου.  Τέλος, δήλωσε ότι ο δίαυλος επικοινωνίας Βουλής και νέων θα παραμείνει ανοικτός με τη συμμετοχή τους και σε άλλες δράσεις του κοινοβουλίου.

Από την πλευρά των φοιτητών και των φοιτητριών εκφράστηκαν θερμές ευχαριστίες προς την Πρόεδρο της Βουλής για την πρωτοβουλία της να δημιουργήσει το πρόγραμμα της πρακτικής άσκησης, το οποίο τους προσέφερε μια ανεπανάληπτη εμπειρία, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής, να έρθουν σε επαφή τόσο με τους βουλευτές και τις βουλεύτριες όσο και με λειτουργούς από υπηρεσίες της Βουλής, αλλά και με κρατικούς αξιωματούχους και επιτρόπους που στα πλαίσια του προγράμματος παρουσίασαν τον ρόλο της υπηρεσίας ή του γραφείου τους.  Επιπρόσθετα, δήλωσαν ότι οι εμπειρίες που απέκτησαν ήταν ανεκτίμητες και ότι γνώρισαν μια διαφορετική πτυχή του κοινοβουλίου και πώς αυτό λειτουργεί και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις.  Τέλος, ευχαρίστησαν για την προθυμία της Προέδρου, αλλά και του υπόλοιπου σώματος να ακούσουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων που είχαν μαζί τους.

Στο τέλος της συνάντησης η Πρόεδρος της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου παρέδωσε στους φοιτητές και στις φοιτήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα πιστοποιητικά παρακολούθησης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023

Adblock test (Why?)

Read this on Βουλή των Αντιπροσώπων