Συμμετοχή του Υφυπουργού Τουρισμού στην «Arabian Travel Market» και στο 13ο Ετήσιο Επενδυτικό Συνέδριο «Annual Investment Meeting – AIM Congress 2024»

Συμμετοχή του Υφυπουργού Τουρισμού στην «Arabian Travel Market» και στο 13ο Ετήσιο Επενδυτικό Συνέδριο «Annual Investment Meeting – AIM Congress 2024»
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 09, 2024-16:52 View: 13

Συμμετοχή του Υφυπουργού Τουρισμού στην «Arabian Travel Market» και στο 13ο Ετήσιο Επενδυτικό Συνέδριο «Annual Investment Meeting – AIM Congress 2024»

7-9 Μαϊου 2024 – Σε σταθερή πορεία ανόδου η αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. 

Αποστολή του Υφυπουργείου Τουρισμού με επικεφαλής τον Υφυπουργό κ. Κώστα Κουμή συμμετείχε στην τουριστική έκθεση «Arabian Travel Market 2024» στο Dubai με συνεκθέτες εταίρους της τουριστικής βιομηχανίας. Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες, με στόχο την αύξηση των τουριστικών ροών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και τις χώρες της Μέσης Ανατολής γενικότερα, αλλά και την ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της χώρας μας με υφιστάμενους και νέους προορισμούς. Συγκεκριμένα, έγιναν συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη των αεροπορικών εταιρειών Jazeera, Gulf Air και Air India.

Ακολούθησε συμμετοχή στο 13ο Ετήσιο Επενδυτικό Συνέδριο «Annual Investment Meeting – AIM Congress 2024» στο Abu Dhabi με κύριο θέμα «Adapting to a changing investment landscape: harnessing new potential for global economic development», το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Εμπορίου των ΗΑΕ, Dr Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, με τον οποίο ο Υφυπουργός Τουρισμού είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Στο πλαίσιο του «AIM Congress 2024», η Κυπριακή Αποστολή, υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Τουρισμού, πραγματοποίησε συναντήσεις, καθώς και επαφές δικτύωσης με κορυφαία στελέχη εταίρων του τομέα του τουρισμού και επενδύσεων. Εξαιρετικά σημαντική θεωρείται η συνάντηση με τον επικεφαλής του Διεθνούς Συμβουλίου Επενδυτών «International Investors Council» των ΗΑΕ και αξιωματούχους της μονάδας διεύθυνσης επενδύσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UN Tourism).

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, με αφορμή την ολοκλήρωση των συναντήσεων τόσο στην τουριστική έκθεση «Arabian Travel Market» όσο και του «AIM Congress», δήλωσε τα ακόλουθα :

«Είναι σημαντικό που άλλη μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αγορά για τη χώρα μας παραμένει σταθερά σε ανοδική πορεία.

Πέρσι καταγράφηκε άνοδος της τάξης του 14% στις αφίξεις από τα ΗΑΕ, και με ικανοποίηση διαβλέπουμε ότι είναι εφικτό να καταγραφεί και φέτος αξιοπρόσεκτη άνοδος. Βεβαίως κατά τη διάρκεια των επαφών μας, εκείνο που πρωτίστως εξετάσαμε ήταν η προοπτική του επόμενου έτους ή καλύτερα των επόμενων ετών.

Τόσο οι χώρες της Μέσης Ανατολής όσο και οι χώρες της Ασίας αξίζουν αναμφίβολα περισσότερης προσοχής. Έχουμε συζητήσει το ενδεχόμενο νέων δράσεων προώθησης και σίγουρα πλέον οδεύουν σε πορεία υλοποίησης.

Σε σχέση με την αγορά της Ινδίας, υπάρχει ενδιαφέρον για το εγγύς μέλλον, αλλά πολλά εξαρτώνται και από τα εξελικτικά πλάνα, που τρέχουν εντός των εταιρειών που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Από τη δική μας πλευρά, το μόνο σίγουρο είναι ότι προχωράμε με πλάνο ενδυνάμωσης της ζήτησης από τη συγκεκριμένη χώρα, με ξεκάθαρη στόχευση σε κάποιες ειδικές μορφές τουρισμού. 

Σε σχέση με τον τομέα των επενδύσεων, είχαμε σημαντικές επαφές κατά τη διάρκεια του «Annual Investment Meeting». Επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά ότι δύναται να προκύψουν στρατηγικές συνεργασίες με τα ΗΑΕ στον τομέα των επενδύσεων. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντική τη συνάντηση με το «International Investors Council» της χώρας, καθώς επίσης και το γεγονός ότι τέθηκαν οι βάσεις για την έναρξη μιας καλής συνεργασίας.» 

(ΓΣ/NZ)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης