Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΚΑΡΟΓΙΑΝ: ΑΠΟΤΙΜΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Μ. ΚΑΡΟΓΙΑΝ: ΑΠΟΤΙΜΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 16, 2024-14:55 View: 3

Θετικά αποτιμά το αποτέλεσμα της τριμερούς στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Συνεργασία, εκφράζοντας την ευχή και την ελπίδα ότι «θα μεταφραστεί σε κάτι συγκεκριμένο σ’ ότι αφορά την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Ο Μάριος Καρογιάν, υπογράμμισε στην μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα και στον Χρήστο Μιχάλαρο, πως «η επιμονή, η υπομονή του Προέδρου Χριστοδουλίδη και οι προσπάθειες που κατέβαλε όλη αυτή την περίοδο παρασκηνιακά αλλά και οι συνέργειες της Ελλάδας και άλλων σημαντικών παικτών, ήταν βήματα προς τα εμπρός».

«Εμείς στηρίξαμε και στηρίζουμε τις προσπάθειες του Προέδρου Χριστοδουλίδη ακόμη και την περίοδο που ξεκίνησε τις διαδικασίες που κάποιοι τον χλεύαζαν, που κάποιοι θεωρούσαν ότι οι προσπάθειες που κατέβαλε προς τον Γ.Γ των Η.Ε και προς την Ε.Ε ήταν επικοινωνιακά τεχνάσματα ή κινήσεις χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Και όμως με αυτές τις προσπάθειες οδηγηθήκαμε σε αυτή την θετική εξέλιξη», ανέφερε ο κύριος Καρογιάν.

«Κρίνω ότι αυτή η διεύρυνση του άτυπου διαλόγου με την παρουσία των εγγυητριών δυνάμεων είναι πολύ σημαντικό βήμα, όπως και οι απευθείας συναντήσεις στην Κύπρο της βοηθού Γενικού Γραμματέως των Η.Ε για τα ζητήματα των ΜΟΕ. Αποτελούν μια θετική εξέλιξη με στόχο την προετοιμασία του κλίματος αλλά και του πλαισίου για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, που αυτό είναι και το ζητούμενο να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την ευχή να καταλήξουμε σε λύση του Κυπριακού προβλήματος», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ