Έναρξη υποβολής αιτήσεων για οικονομική στήριξη σε φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 από τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για οικονομική στήριξη σε φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 από τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 16, 2024-19:50 View: 6

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για οικονομική στήριξη σε φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 από τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης

Η Επιτροπή του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης (ΑΦΚΣ) ενημερώνει το κοινό ότι η υποβολή αιτήσεων για οικονομική χορηγία για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 θα αρχίσει στις 17 Οκτωβρίου 2024 και θα έχει διάρκεια έναν μήνα (τελική ημερομηνία: 17 Νοεμβρίου 2024).

Η οικονομική στήριξη αφορά καταβολή μέρους των διδάκτρων ή ενοικίων του φοιτητή, και γίνεται απευθείας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα (για δίδακτρα) και στους ιδιοκτήτες των υποστατικών (για ενοίκια).

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις δίδεται βάσει σύστασης της Επιτροπής χρηματική βοήθεια.

Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΑΦΚΣ και να συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Ελλιπείς αιτήσεις θα απορρίπτονται.

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε απόψε, 16 Οκτωβρίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία χορηγών και φίλων του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, η Πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά-Χριστοδουλίδη και Πρόεδρος του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης σημείωσε ότι στόχος είναι να παραμείνει ο ΑΦΚΣ ένα ενισχυμένο ταμείο, με αξιοποίηση πόρων που προέρχονται από φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής τους ευθύνης, πάντα προς όφελος των παιδιών και της κοινωνίας μας, ειδικότερα όσων προέρχονται από οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικό οικονομικά προβλήματα.

Στον βασικό νόμο 156(Ι) του 2014 με σαφήνεια ορίζεται ότι οι πόροι του Φορέα δύναται να προέρχονται από δωρεές ή και εισφορές από πρόσωπο ή και οποιαδήποτε άλλη νόμιμη πηγή. Η διαδικασία βάσει του Νόμου αυτού παραμένει απλή και διαφανής. Ταμίας είναι ο Γενικός Λογιστής και όλες οι καταθέσεις γίνονται επώνυμα στην Κεντρική Τράπεζα, και ελέγχονται από το Γενικό Ελεγκτή.

Η περσινή, πολύ ενθαρρυντική, αύξηση των χορηγιών έδωσε τη δυνατότητα σε σχεδόν χίλιους φοιτητές, από οικογένειες που στην πλειονότητά τους ζουν στο όριο του κινδύνου φτώχειας, μονογονεϊκές, πολύτεκνες, οικογένειες με ορφανά, εγκλωβισμένα ή παιδιά υπό την κηδεμονία του κράτους, να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.

Με την ευκαιρία, η Πρώτη Κυρία ευχαρίστησε θερμά τους δεκάδες χορηγούς του Ανεξάρτητου Φορέα για την εμπιστοσύνη και την συμπόρευση στον ιερό σκοπό της ίσης πρόσβασης στην εκπαίδευση που, ανάμεσα σε άλλα, αποτελεί κοινωνική επένδυση.

Τόνισε ότι η σκληρή δουλειά συνεχίζεται απερίσπαστα, πάντα με σεβασμό στους νόμους και στους κανονισμούς, με διαφάνεια και λογοδοσία. Πρώτιστη μέριμνα του ΑΦΚΣ είναι όλοι οι νέοι στην Κύπρο να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση και το μέλλον τους να μην επηρεάζεται δυσμενώς από την κοινωνικό-οικονομική κατάσταση της οικογένειας τους. 

Η Πρόεδρος του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης κάλεσε τους φοιτητές να υποβάλουν έγκαιρα την αίτησή τους για οικονομική στήριξη, εντός του χρονικού πλαισίου που έχει ανακοινωθεί, σημειώνοντας ότι η διαδικασία αιτήσεων έχει απλοποιηθεί και είναι πιο φιλική προς τους χρήστες.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η ιστοσελίδα του Φορέα θα προσφέρεται και στην αγγλική γλώσσα, ενώ θα εισαχθεί νέος σύνδεσμος για ενημέρωση φοιτητών για άλλες υποτροφίες που προσφέρονται στα παιδιά που πληρούν τα κριτήρια του ΑΦΚΣ, από εταιρείες ή οργανισμούς φίλους τους ΑΦΚΣ, σε Ανώτερα/Ανώτατα Ιδρύματα της Κύπρου και του εξωτερικού.

(ΕΑθ/NZ)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης