Από: KitasWeather

Έρχονται πιο φθινοπωρινές θερμοκρασίες και σχετικά ψυχρά για την εποχή βράδια – Ανανεωμένες 10ήμερες προγνώσεις

Έρχονται πιο φθινοπωρινές θερμοκρασίες και σχετικά ψυχρά για την εποχή βράδια – Ανανεωμένες 10ήμερες προγνώσεις
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 16, 2024-17:13 View: 6

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι από την Παρασκευή αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και μέχρι περίπου τα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένονται πιο φθινοπωρινές θερμοκρασίες, με τα 30άρια+ να υποχωρούν και τον υδράργυρο να κυμαίνεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και κάποιες ημέρες λίγο πιο κάτω. Πτώση θα παρουσιάσουν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες και αναμένεται δροσερός έως ψυχρός καιρός τα βράδια ενώ στα υψηλότερα ορεινά αναμένονται κρύα βράδια. Από πλευράς βροχών, δυστυχώς πέρα από κάποιες μικρές πιθανότητες για μεμονωμένου χαρακτήρα φαινόμενα αύριο Πέμπτη αλλά και στο τέλος της 10ήμερης πρόγνωσης, δεν φαίνεται ακόμα κάποια σημαντική διαταραχή στην περιοχή μας, με κύριο χαρακτηριστικό την αυξημένη ηλιοφάνεια.

Aύριο Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στις νότιες/νοτιοανατολικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους και στα ανατολικά/νοτιοανατολικά, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών το απόγευμα κυρίως στις νότιες/νοτιοανατολικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 0-20% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 26 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και νότια ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 0-10% στις πλείστες περιοχές ενώ στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 20%. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρηθούν λίγες υψηλές νεφώσεις, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει γενικά αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 25 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τρίτη και την Τετάρτη, αναμένεται γενικά ηλιόλουστος καιρός ενώ η θερμοκρασία δεν φαίνεται να σημειώνει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το τελευταίο 3ήμερο της 10ήμερης πρόγνωσης, δεν φαίνεται κάποια σημαντική αλλαγή στο καιρικό σκηνικό με τα μέχρι στιγμής δεδομένα με γενικά αίθριο καιρό στις πλείστες περιοχές, ωστόσο φαίνεται πως θα αναπτύσσονται κάποιες νεφώσεις τα απογεύματα κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και περιοχές του εσωτερικού, με κάποιες μικρές πιθανότητες για μεμονωμένου χαρακτήρα βροχές να παρουσιάζονται σε αυτές τις περιοχές τα απογεύματα. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να σημειώνει γενικά αξιόλογη μεταβολή.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Πέμπτη αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Την Παρασκευή, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, αρχικά εντάσεως 2-4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ και αργότερα εντάσεως 3-4 μποφόρ. Το Σάββατο, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοανατολικούς έως νοτιοανατολικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Την Κυριακή, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, αρχικά εντάσεως 1-3 μποφόρ και αργότερα εντάσεως 3-4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Την Δευτέρα, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ και τοπικά στο ανατολικό 1/3 του νησιού έως 5 μποφόρ. Οι βορειοανατολικοί/νοτιοανατολικοί άνεμοι φαίνεται να συνεχίζουν και για το υπόλοιπο της πρόγνωσης.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather