Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΚΑΡΟΓΙΑΝ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Μ. ΚΑΡΟΓΙΑΝ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 10, 2024-10:00 View: 2

Η εκλογή της χώρας μας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας προς την Κύπρο και ανοίγει νέες προοπτικές για τη συμβολή της Κύπρου στην περαιτέρω προστασία και την προώθηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που μας ικανοποιεί αφού αναβαθμίζεται ο ρόλος και ενισχύεται το διπλωματικό αποτύπωμα της χώρας μας διεθνώς, δημιουργώντας παράλληλα θετικές πολιτικές προοπτικές για το Κυπριακό.

Με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί το κύρος και η επιρροή μας στη διεθνή κοινότητα ενώ είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάδειξη της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο νησί εξαιτίας της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής.

Ως μέλος του Συμβουλίου, η Κύπρος μπορεί να αξιοποιήσει τη θέση της για να φέρει στο προσκήνιο τα ζητήματα αυτά και να διεκδικήσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας.

Συγχαίρουμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία και ευχόμαστε στην Κύπρο καλή επιτυχία στο σημαντικό έργο που αναλαμβάνει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ