Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΚΑΡΟΓΙΑΝ:ΘΕΛΟΥΜΕ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Μ. ΚΑΡΟΓΙΑΝ:ΘΕΛΟΥΜΕ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 10, 2024-10:20 View: 2

Η Δημοκρατική Παράταξη θέτει στο τραπέζι του διαλόγου με Προεδρικό και Υπουργείο Οικονομικών εισηγήσεις για στοχευμένα μέτρα κατά της ακρίβειας που θα υποκαταστήσουν αυτά που καταργήθηκαν από το Υπουργικό, (επιδότηση μηδενικού ΦΠΑ σε προϊόντα και επιδότηση της αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος) ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης-Συνεργασία.

 «Η ΔΗ.ΠΑ θέλει πιο ισόνομη και ισοδίκαιη κατανομή του εθνικού εισοδήματος. Θα πρέπει να γίνουν ισορροπημένες πολιτικές, ακόμη και έξω από το κουτί, για να ενισχυθούν αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη», ανέφερε ο κύριος Καρογιάν στην μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και στον Νικήτα Κυριάκου.

Υπέδειξε ότι θα «πρέπει να κόψουμε τα περιττά έξοδα. Κάθε Υπουργείο κάνει 30-40 μελέτες που οι πλείστες μένουν στα συρτάρια, να κάνουμε λιγότερες μελέτες και τους πόρους να τους αξιοποιούμε πιο νούσιμα, στην μεσαία και χαμηλή τάξη και κυρίως στα νοικοκυριά που υποφέρουν από την οικονομική δυσχέρεια».

Υπάρχει, είπε, σοβαρό πρόβλημα πολιτικής στην ενέργεια, ζητώντας από τον ΠτΔ «να γίνουν τομές, δεν γίνεται να είμαστε έωλοι σε ότι αφορά την ενέργεια, ο κόσμος υποφέρει».

Ερωτηθείς για την αύξηση στο κρατικό μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων δήλωσε ότι η ΔΗΠΑ-Συνεργασία θα ψηφίσει υπέρ μετά και την δέσμευση της κυβέρνησης «ότι θα φέρει ειδική μελέτη για το που βρισκόμαστε στην παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα κάθε τομέα του κρατικού μηχανισμού, ώστε να ξέρουμε ότι αυτές οι αυξήσεις συνδυάζονται με διαδικασίες τέτοιες που να επωφελούνται οι πολίτες».

Τέλος ερωτηθείς για την απόφαση ΕΔΔΑ που έκρινε ένοχη την Κ.Δ για παραβίαση δικαιωμάτων δύο Σύρων προσφύγων το 2020, ο κύριος Καρογιάν υπογράμμισε ότι είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη και ότι η Κ.Δ θα πρέπει να συμμορφωθεί προς το διεθνές δίκαιο, «διότι το επικαλούμαστε σε σχέση με το τι κάνει η Τουρκία άρα και εμείς είμαστε πρώτοι που θα πρέπει να το σεβόμαστε και να μην το παραβιάζουμε». «Είμαι σίγουρος, ότι τα μαθήματα θα γίνουν παθήματα και δεν θα επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα που εκθέτουν τον τόπο μας, στέλνουν λανθασμένα μηνύματα και στιγματίζουν την πατρίδα μας».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ