Υπό κράτηση δύο πρόσωπα σχετικά με υπόθεση ληστείας και αδικημάτων που αφορούν στην νομοθεσία για την καταπολέμηση του ρατσισμού

Υπό κράτηση δύο πρόσωπα σχετικά με υπόθεση ληστείας και αδικημάτων που αφορούν στην νομοθεσία για την καταπολέμηση του ρατσισμού
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 07, 2024-15:13 View: 4

Υπό κράτηση δυνάμει δικαστικού διατάγματος, τέθηκαν δύο πρόσωπα, άντρες ηλικίας 21 και 19 ετών, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης ληστείας και αδικημάτων που αφορούν στην νομοθεσία για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού.

Οι 21χρονος και 19χρονος συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων, που εκδόθηκαν στη βάση στοιχείων που προέκυψαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης. Το πρωί σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο εξέτασε το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε διάταγμα προσωποκράτησης τους, διάρκειας πέντε ημερών, για τους σκοπούς των αστυνομικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις 11.30 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, 05 Οκτωβρίου, ενώ δύο άντρες ηλικίας υπήκοοι τρίτης χώρας, επέβαιναν μοτοσικλέτας, σε δρόμο στην περιοχή Κάτω Πολεμιδιών, ανακόπηκαν και δέχθηκαν επίθεση από αριθμό υπόπτων προσώπων. Κατά την επίθεση, οι δράστες φέρεται να τους έκλεψαν, χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας για εξετάσεις, ενώ οι δύο άντρες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Από τις ιατρικές εξετάσεις που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι, ο πρώτος άντρας έφερε μώλωπες και εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματος του, ενώ ο δεύτερος άντρας είχε υποστεί κάταγμα στη μύτη. Ο πρώτος έτυχε περίθαλψης και έλαβε εξιτήριο, ενώ ο δεύτερος κρατήθηκε για νοσηλεία και έλαβε εξιτήριο αργότερα χθες Κυριακή.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες αναζητούμενων προσώπων, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που μπορούν να βοηθήσουν στην αναγνώριση ή και στον εντοπισμό τους.

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση 1. Συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, 2. Συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, 3. Ληστείας, 4. Επίθεσης με πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, 5. Επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, 6. Δημόσιας εξύβρισης, καθώς και αδικήματα που αφορούν στον Περί Καταπολέμησης Ορισμένων Μορφών και Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας Νόμο.

Adblock test (Why?)

Read this on Αστυνομία Κύπρου