Ο Υφυπουργός Τουρισμού συμμετείχε στην Υπουργική Σύνοδο που διοργάνωσε το Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας

Ο Υφυπουργός Τουρισμού συμμετείχε στην Υπουργική Σύνοδο που διοργάνωσε το Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 07, 2024-16:46 View: 7

Ο Υφυπουργός Τουρισμού συμμετείχε στην Υπουργική Σύνοδο που διοργάνωσε το Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας

Στη Σύνοδο ο Υφυπουργός εξήγγειλε την έναρξη λειτουργίας Παρατηρητηρίου για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής συμμετείχε σήμερα σε Υπουργική Σύνοδο στην Μεσσηνία, κατόπιν πρόσκλησης της Υπουργού Τουρισμού της Ελλάδας κας Όλγας Κεφαλογιάννη, συμμετέχοντας στην τελετή έναρξης του προγράμματος «Research and Monitoring Centre for Coastal and Maritime Tourism in the Eastern Mediterranean».

Το πρόγραμμα στοχεύει στη λεπτομερή παρακολούθηση της ανάπτυξης του παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή της Μεσογείου.

Οι συμμετέχουσες χώρες συμφώνησαν ότι ο παράκτιος και θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης και ευημερίας στην περιοχή της Μεσογείου και ότι η προστασία των ακτών και των γύρω περιοχών θα πρέπει να επιδιώκεται συλλογικά.

Στη σύνοδο συμμετείχαν, εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο, η Ιταλία, η Κροατία, το Μαυροβούνιο και η Αλβανία.

Κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, ο Υφυπουργός Τουρισμού υπογράμμισε την αξία της πρωτοβουλίας και την ανάγκη όπως οι χώρες της Μεσογείου αναπτύξουν κοινές δράσεις για την προστασία της θάλασσας και των ακτών της Μεσογείου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η ανάληψη κοινών δράσεων για την προστασία της θάλασσας και των ακτών της Μεσογείου είναι πλέον πιο αναγκαία από ποτέ», προσθέτοντας ότι «μόνο έτσι δύναται να διαφυλαχθεί το προϊόν ‘ήλιος και θάλασσα’ που έκανε τις χώρες της Μεσογείου παγκοσμίως ιδιαίτερα δημοφιλείς».

Πρόσθεσε ότι όλες οι χώρες της Μεσογείου έχουν αναπτυχθεί τουριστικά σε μεγάλο βαθμό χάριν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της θάλασσας της Μεσογείου και ότι αναμφίβολα οι πανέμορφες ακτές των Μεσογειακών χωρών αποτελούν ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, και ότι κάθε χώρα, όπως και όλες μαζί συλλογικά, οφείλει να λάβει μέτρα για τη διαφύλαξή τους.

Ο Υφυπουργός τόνισε πως οι ενδείξεις διάβρωσης είναι εμφανείς σε πολλές περιοχές της Μεσογείου και η ανάπτυξη κοινών δράσεων είναι ίσως πιο έντονη από ποτέ.

Ο κ. Κουμής παρέθεσε επίσης την άποψη ότι είναι βαρυσήμαντης σημασίας η ανάπτυξη ενός μηχανισμού, στη βάση του οποίου οι καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε κάθε χώρα αναμεταδίδονται με σκοπό την εφαρμογή τους σε κάθε χώρα της Μεσογείου.

Η σύνοδος ήταν υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και με το πέρας της συνόδου οι σύνεδροι υπέγραψαν κοινή δήλωση.

(ΚΚ/ΝΓιαν/ΑΦ)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης