Από: ΑΚΕΛ

Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα ΚΕ ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου στο Παγκύπριο Συνέδριο ΕΚΥΣΥ

Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα ΚΕ ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου στο Παγκύπριο Συνέδριο ΕΚΥΣΥ
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 03, 2024-15:15 View: 4

Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα ΚΕ ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου στο Παγκύπριο Συνέδριο ΕΚΥΣΥ

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 09:30, Αίθουσα εκδηλώσεων ΠΕΟ

Με υπερηφάνεια σας χαιρετώ!

Λέω με υπερηφάνεια, γιατί είσαστε μια από τις πιο μαχητικές οργανώσεις του Λαϊκού Κινήματος. Αυτό τον τίτλο τον κερδίσατε με τη δράση μας και τις κινητοποιήσεις σας διεκδικώντας τα δικαιώματα των συνταξιούχων με συνέπεια, συνέχεια και αποτελεσματικότητα.

Διεκδικώντας με εκδηλώσεις, παραστάσεις και κινητοποιήσεις.

Με συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα αιτήματα.

Η δράση σας και η συνολική πετυχημένη παρουσία σας στον δημόσιο βίο έχει καθιερώσει την ΕΚΥΣΥ ως την κατ’ εξοχήν οργάνωση των συνταξιούχων της Κύπρου. Αυτή η επιτυχία σας κάθε άλλο παρά είναι τυχαία.

Βγαίνει μέσα από την εμπειρία, τα βιώματα και τη γνώση σας έτσι όπως την αποκτήσατε στις δύσκολες χρονικές περιόδους που έζησε η γενιά σας στον στίβο της δουλειάς, του ιδρώτα των αγώνων και των διεκδικήσεων.

Σε εποχές δύσκολες, επικίνδυνες, σκληρές. Τα πρώτα δύσκολα χρόνια της ανεξαρτησίας, όταν έπρεπε να οικοδομήσουμε τη χώρα μας με φόντο πολιτικές αναταράξεις και συγκρούσεις.

Και ακολούθως, τα δύσκολα και τραγικά χρόνια της επανοικοδόμησης της πατρίδας μας που καταστράφηκε εξαιτίας του προδοτικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής.

Σ’ αυτές τις δύσκολες περιόδους βάλατε πλάτη και  προσφέρατε πολλά. Πάντα στο προσκήνιο της ιστορίας ως οικοδόμοι και δημιουργοί ανοίγοντας δρόμους και χαράσσοντας πορεία για το παρόν και το μέλλον.

Εσείς πάντοτε είσαστε στην πρώτη τη γραμμή διεκδικώντας για εσάς, για τη δική σας τη γενιά, αλλά και για τις επόμενες γενιές.

Το παράδειγμα των αγώνων και των διεκδικήσεων σας, το παράδειγμα της μαχητικής και διεκδικητικής στάσης και δράσης σας είναι εξαιρετικά σημαντικό στις μέρες μας.

Είναι σημαντικό, γιατί σε μια εποχή που επικρατεί ο πεσιμισμός, η απαισιοδοξία, η αποστράτευση από τους κοινωνικούς, πολιτικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες,  σε μια εποχή που επικρατεί η γενικότερη παράδοση και η έλλειψη ελπίδας και προοπτικής, εσείς θυμίζετε με το παράδειγμά σας ότι τίποτα δεν χαρίζεται, τα πάντα κατακτιόνται.

Με το παράδειγμά σας θυμίζετε ότι οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα ποτέ δεν θεωρούνται δεδομένα και διασφαλισμένα, αν δεν τα υπερασπιζόμαστε.

Θυμίζετε στους παλιότερους -και μαθαίνετε στους νεότερους- ότι η κοινωνία προχωρεί μπροστά με την οργανωμένη πάλη, τη διεκδίκηση, την αλληλεγγύη. Και υπογραμμίζω την αλληλεγγύη, την ενότητα των εργαζομένων, τη σημασία της οργανωμένης διεκδίκησης και πάλης.

Τη σημασία όλων αυτών εσείς τη γνωρίζετε καλά. Πρέπει να τη μάθουμε όμως και στους νεότερους που δεν έχουν τις δικές σας εμπειρίες και βιώματα.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Εσείς που αγωνιστήκατε για μια ζωή για όλους εμάς τους νεότερους, μπορεί να συνταξιοδοτηθήκατε αλλά δεν αποστρατευθήκατε από τους αγώνες. Τουναντίον, παραμένετε μπροστάρηδες και συνεχίζετε να ανοίγετε δρόμους.

Εμείς μαζί σας και δίπλα σας, υποστηριχτές των δίκαιων αιτημάτων σας. Αξίζετε αξιοπρέπεια, αξίζετε κάθε στήριξη. Προσφέρατε πολλά στην πολιτεία και την κοινωνία και η πολιτεία πρέπει να σας επιστρέψει όσα αξίζετε για την προσφορά σας. Πρέπει να σας το ανταποδώσει. Ειδικά, στην περίοδο της μεγάλης ακρίβειας, της καθήλωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων, των χαμηλών συντάξεων, των ελλειμματικών υποδομών και πολιτικών φροντίδας και στήριξης που διάγουμε.

Εμείς είμαστε μαζί σας και στηρίζουμε τα αιτήματά σας. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε μαζί τους αγώνες για τους εργαζόμενους. Για την κοινωνία μας. Για την Κύπρο μας. Από τους αγώνες σας αντλούμε δύναμη. Να ‘στε καλά. Συνεχίστε να μας εμπνέετε με το παράδειγμα και τους αγώνες σας.

Adblock test (Why?)

Read this on ΑΚΕΛ