Από: ΡΙΚ

[ΒΙΝΤΕΟ] Υπουργός Άμυνας: "Για όσο υφίσταται η παράνομη τουρκική κατοχή, η Κυπριακή Δημοκρατία θα εξακολουθήσει να επενδύει στην άμυνα"

[ΒΙΝΤΕΟ] Υπουργός Άμυνας:
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 01, 2024-13:16 View: 6

Η Κυπριακή Δημοκρατία τιμά όσους με σθένος και αποφασιστικότητα αγωνίστηκαν για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου, τόνισε ο υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας.

Σημείωσε ότι κατά τη σημερινή στρατιωτική παρέλαση, διεφάνη το υψηλό ηθικό και το ακμαίο αγωνιστικό φρόνιμα των συμμετεχόντων.

Ο κύριος Πάλμας ανέφερε, ακόμη, πως η Κυπριακή Δημοκρατία στέλλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι για όσο υφίσταται η παράνομη τουρκική κατοχή, θα εξακολουθήσει να επενδύει στην άμυνα, ενισχύοντας την αποτρεπτική ισχύ της Εθνικής Φρουράς.

Από πλευράς του, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, Γιάννης Κεφαλογιάννης, σημείωσε - μεταξύ άλλων - ότι η απόσυρση των παράνομων τουρκικών στρατευμάτων και η επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για την Κύπρο και την Ελλάδα.

Ο κύριος Κεφαλογιάννης είπε, ακόμη, ότι οι δύο χώρες μοιράζονται τον ίδιο κώδικα αξιών και αποτελούν πυλώνα ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

κεφαλογιάννης.png

ΧΠ / ΜΑ

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ