Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΚΑΡΟΓΙΑΝ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΥΠΡΟΣ!

Μ. ΚΑΡΟΓΙΑΝ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΥΠΡΟΣ!
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 01, 2024-10:02 View: 4

Σε μια κρίσιμη και ρευστή περίοδο για την ευρύτερη περιοχή μας, η επέτειος της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάθε 1η Οκτωβρίου, αποτελεί ένα σημαντικό εθνικό γεγονός μνήμης και αναστοχασμού στην μακραίωνη ιστορία της. Είναι επίσης μια μέρα περηφάνειας, ανασκόπησης και περισυλλογής. 

Με σεβασμό και ευλάβεια, κλίνουμε το γόνυ σε όσους θυσιάστηκαν για να διασφαλιστεί η κυριαρχία και η ανεξαρτησία του νησιού, αναγνωρίζοντας ότι η θυσία τους καθοδηγεί τις μελλοντικές γενιές στον αγώνα για ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία, σε μια περιοχή που παραμένει γεμάτη προκλήσεις και αβεβαιότητα.

Έχουμε χρέος, απέναντι σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν στον βωμό της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας, να εργαστούμε νούσιμα, με αποφασιστικότητα και ενότητα για να εξέλθουμε από το σημερινό αδιέξοδο και να επιδιώξουμε μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του εθνικού μας προβλήματος. 

Ο κυπριακός λαός επιζητά μια λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, που θα βασίζεται στις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, καθώς και στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να καταλύεται η Κυπριακή Δημοκρατία. Επιδιώκει μια λύση που θα προστατεύει τις θεμελιώδεις ελευθερίες και θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων πολιτών. 

Ως ΔΗΠΑ-Συνεργασία, επαναλαμβάνουμε την προσήλωσή μας στην άμεση επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν στο Κρανς Μοντανά, και στη βάση του Πλαισίου Γκουτέρες, με στόχο την επανένωση της πατρίδας μας. Είναι χρέος μας αταλάντευτο απέναντι στην ιστορία μας να επιδιώξουμε την επανένωση, ώστε, με σημαντικότερο εχέγγυο το αίσθημα ασφάλειας και την ειρηνική συνύπαρξη, να ζήσουμε σε μια επανενωμένη, ανεξάρτητη και κυρίαρχη Κυπριακή Δημοκρατία.

Χρόνια πολλά, Κύπρος.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ