Συμμετοχή του Υπουργείου Άμυνας στη Βραδιά του Ερευνητή 2024

Συμμετοχή του Υπουργείου Άμυνας στη Βραδιά του Ερευνητή 2024
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 28, 2024-09:54 View: 7

28-09-2024 09:54

Συμμετοχή του Υπουργείου Άμυνας στη Βραδιά του Ερευνητή 2024

Το Υπουργείο Άμυνας, στις 27 Σεπτέμβριου, συμμετείχε με δικό του περίπτερο στη Βραδιά του Ερευνητή, εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Κύπρο από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), σε συνεργασία με τους κυριότερους εγχώριους φορείς της έρευνας, της καινοτομίας και των επιχειρήσεων . 

Η φετινή εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη με τίτλο «Mission Possible: Researchers on Board for an Inclusive and Sustainable Future» πραγματοποιήθηκε στην Κρατική Έκθεση, στη Λευκωσία.

Στο περίπτερο του Υπουργείου Άμυνας στελέχη της Διεύθυνσης Γενικών Προμηθειών και Ανάπτυξης Αμυντικών Δυνατοτήτων του Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό τις δυνατότητες και τις δραστηριότητες του Υπουργείου σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας.

Το περίπτερο του Υπουργείου επισκέφθηκαν ο  Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νικόδημος Δαμιανού και ο Γενικός Διευθυντής του ΙδΕΚ κ. Θεόδωρος Λουκαΐδης.

Στον χώρο της έκθεσης το κοινό είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί περισσότερα από 60 περίπτερα στελεχωμένα με εξειδικευμένο προσωπικό, να παρακολουθήσει διαδραστικά πειράματα με τη χρήση τεχνολογίας, πολυμέσων και προσομοιώσεων, καθώς και να χρησιμοποιήσει επιστημονικό εξοπλισμό σε ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, παιχνιδιών, διαγωνισμών και ψυχαγωγικών δράσεων.

(ΕΑθ)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης