Από: KitasWeather

Έως τους 37-38°C ο υδράργυρος σήμερα – Σταδιακή αισθητή πτώση θερμοκρασίας μέχρι την Τρίτη και ενίσχυση ανέμων

Έως τους 37-38°C ο υδράργυρος σήμερα – Σταδιακή αισθητή πτώση θερμοκρασίας μέχρι την Τρίτη και ενίσχυση ανέμων
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 28, 2024-10:46 View: 6

Ηλιόλουστο και θερμό για την εποχή αναμένεται να κυλήσει το Σ/Κ, με την πιο θερμή ημέρα να αναμένεται σήμερα Σάββατο καθώς οι θερμοκρασίες αναμένεται να σκαρφαλώσουν έως και τους 37-38 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό ενώ αύριο Κυριακή αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, με μέγιστες τιμές γύρω στους 34-35 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό. Προοδευτικά μέσα στη Δευτέρα, το ψυχρό μέτωπο ενός βαρομετρικού χαμηλού στην περιοχή της Τουρκίας θα φέρει περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, για να κυμανθούμε μέχρι την Τρίτη γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω, πρόσκαιρη ενίσχυση ανέμων κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες ενώ παρουσιάζονται και κάποιες μικρές πιθανότητες για μεμονωμένου χαρακτήρα βροχές κυρίως το βράδυ της Δευτέρας και απόγευμα της Τρίτης.

Σήμερα Σάββατο, ο καιρός θα είναι και πάλι αρχικά παντού ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 35 έως 38 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Σάββατο (28/09/2024)

Αύριο Κυριακή, ο καιρός θα παραμείνει παντού ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στο εσωτερικό και παράλια αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Κυριακή (29/09/2024)

Tην Δευτέρα, κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και βαρομετρικό χαμηλό στην επιφάνεια θα επηρεάζουν την περιοχή της Τουρκίας, με το ψυχρό μέτωπο του χαμηλού να αναμένεται να διασχίσει προοδευτικά την περιοχή μας αργά το απόγευμα προς βράδυ, ωστόσο λόγω της απουσίας υγρασίας δεν αναμένεται κάτι από θέμα βροχών εκτός από κάποια μικρή πιθανότητα για λίγα μεμονωμένα φαινόμενα, με το κύριο χαρακτηριστικό να είναι η περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας.

Μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και βόρεια. Στην περιοχή μας θα πνέει σχεδόν μέτριο έως μέτριο βορειοδυτικό/νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Κατά τις βραδινές ώρες, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως σε δυτικά τμήματα του νησιού αλλά και στα βόρεια και ανατολικά παράλια δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές μικρής διάρκειας και έκτασης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω, φτάνοντας γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 29 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Δευτέρα (30/09/2024)

Την Τρίτη, κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα με κέντρο την περιοχή της Τουρκίας/Μαύρης θάλασσας και χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια θα επηρεάζουν την περιοχή μας.

Αρχικά, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και νοτιότερα/νοτιοανατολικότερα, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης βροχής το απόγευμα κυρίως σε νοτιοανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και νοτιοανατολικότερα. Στην περιοχή μας θα πνέει μέτριο έως ισχυρό βορειοδυτικό/νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω, φτάνοντας γύρω στους 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Τρίτη (01/10/2024)

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης βροχής στα ορεινά το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω, φτάνοντας γύρω στους 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 28 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Τετάρτη (02/10/2024)

Στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για χθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 26-28 βαθμούς Κελσίου (εικόνα 1). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως 1-2 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω (εικόνα 2).

Εικόνα 1: Θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας
Εικόνα 2: Θερμοκρασιακή ανωμαλία της επιφάνειας της θάλασσας

Ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι μέτριος στα ορεινά και υψηλός στις υπόλοιπες περιοχές.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather