Σχέδιο Χορηγιών για τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας DiGiNN

Σχέδιο Χορηγιών για τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας DiGiNN
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 20, 2024-12:30 View: 4

Σχέδιο Χορηγιών για τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας DiGiNN

Η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων κα Στέλλα Μιχαηλίδου εξέδωσε την 16η Σεπτεμβρίου 2024 την απόφαση με αριθμό 459 σε σχέση με το Μέτρο Ενίσχυσης με τίτλο «Σχέδιο Χορηγιών για τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας DiGiNN».

Η Αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή και την υλοποίηση του Μέτρου είναι το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Το Μέτρο στοχεύει στην  δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο, ο οποίος θα παρέχει οικονομική ενίσχυση προς τις υπηρεσίες υποστήριξης ψηφιακής καινοτομίας μέσω της υλοποίησης δραστηριοτήτων ενίσχυσης καινοτομίας, εκπαίδευσης και ενημέρωσης σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού, με κύριο στόχο την ενδυνάμωση της ψηφιακής τους ωριμότητας.

Το «DiGiNN» θα χρηματοδοτηθεί από κοινού από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ψηφιακή Ευρώπη (Digital Europe), το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και την Κοινοπραξία των Εταίρων του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας για την Κύπρο.

Ο Συνολικός Προϋπολογισμός του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «DiGiNN» ανέρχεται στο ποσό ύψους €5,195,090.75.

Το ποσό ύψους €2,597,545.36 (50% επί του συνολικού) προβλέπεται να καλυφθεί από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ψηφιακή Ευρώπη (Digital Europe) σύμφωνα με τις πρόνοιες του συμβολαίου.

Το ποσό ύψους €1,298,773.00 (25% επί του συνολικού) θα καλυφθεί από την Αρμόδια Αρχή και από ιδίους πόρους της Κοινοπραξίας των Εταίρων του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας για την Κύπρο «DiGiNN», αντίστοιχα.

H ανώτατη ένταση ενίσχυσης που προνοείται στο Μέτρο δεν θα υπερβαίνει το 50%.

H διάρκεια εφαρμογής του Μέτρου θα είναι η περίοδος 2024 - 2026.

Το Μέτρο θα εφαρμοστεί μετά την έγκριση του από το Υπουργικό Συμβούλιο και μετά την υπογραφή της Συμφωνίας μεταξύ του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας «DiGiNN». Καταληκτική ημερομηνία εφαρμογής του Μέτρου θα είναι η 31η Αυγούστου 2026.

Δικαιούχοι του Μέτρου είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο Δημόσιος και Ευρύτερος Δημόσιος Τομέα και  Ημικρατικοί Οργανισμοί.

Οι Ενωσιακές Νομικές βάσεις της πιο πάνω Απόφασης είναι:

  • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 651/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 17ης Ιουνίου 2014 για την κήρυξη ορισμένων κατηγοριών ενισχύσεων ως συμβατών με την εσωτερική αγορά κατ' εφαρμογή των άρθρων 107 και 108 της Συνθήκης»[1], όπως έχει τροποποιηθεί.
  • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 2023/2831 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 13ης Δεκεμβρίου 2033 σχετικά με την εφαρμογή των άρθρων 107 και 108 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας» (De Minimis)[2].

Η απόφαση με αριθμό 459 έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γραφείου της Έφορου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων. Το εν λόγω Μέτρο δημοσιοποιήθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας ημερομηνίας 20ης Σεπτεμβρίου 2024.

(ΑΦ)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης