Ανακοίνωση της Σχολής Δικαστών Κύπρου αναφορικά με το σεμινάριο «U.S. Sentencing Guidelines and Plea Bargaining»

Ανακοίνωση της Σχολής Δικαστών Κύπρου αναφορικά με το σεμινάριο «U.S. Sentencing Guidelines and Plea Bargaining»
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 20, 2024-15:12 View: 5

20-09-2024 15:12

Ανακοίνωση της Σχολής Δικαστών Κύπρου αναφορικά με το σεμινάριο «U.S. Sentencing Guidelines and Plea Bargaining»

Η Σχολή Δικαστών Κύπρου στο πλαίσιο συνεργασίας με την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και το US Department of Justice διοργάνωσε με επιτυχία στις 19 Σεπτεμβρίου σεμινάριο για Δικαστές με τίτλο «U.S. Sentencing Guidelines and Plea Bargaining».

Εκπαιδευτές του σεμιναρίου ήταν ο Δικαστής των Η.Π.Α κ. Matthew H. Watters (Western District of Texas) και ο Βοηθός Εισαγγελέα των Η.Π.Α. κ. Adam A. Reeves (Northern District of California). Παρέμβαση στο σεμινάριο έκανε ο Ανώτερος Επαρχιακός Δικαστής κ. Χρίστος Ρασπόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Κυπριακή πραγματικότητα.

Το πρώτο μέρος του Σεμιναρίου επικεντρώθηκε στις Sentencing Guidelines κατά την επιβολή ποινών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, περιγράφοντας τον τρόπο χρήσης τους πριν και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καταδίκης, καθώς και τα οφέλη που παρέχουν στο δικαστικό σύστημα συνολικά.

Ακολούθως έγινε η παρουσίαση του θέματος «Plea-Bargaining Process», όπου δόθηκε έμφαση στους μηχανισμούς του συστήματος διαπραγμάτευσης παραδοχής των Η.Π.Α., συμπεριλαμβανομένων της διαπραγμάτευσης και της συμβατικής συμφωνίας.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε πρακτική άσκηση, εφαρμόζοντας τις γνώσεις που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου για τον καθορισμό ποινών βάσει των κατευθυντήριων οδηγιών επιβολής ποινής. Το σεμινάριο έκλεισε με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, όπου οι συμμετέχοντες ανέλυσαν τις δυνατότητες των αντίστοιχων πρακτικών στην Κύπρο.

Το σεμινάριο τίμησε με την παρουσία της και χαιρέτησε η Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Κύπρο κα Julie D. Fisher. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η Διευθύντρια της Σχολής Δικαστών κα Ρέα Λιμνατίτου και η Resident Legal Advisor (Department of Justice for the Mediterranean Region) κα Kate Nielsen.

Το Σεμινάριο παρακολούθησαν όλοι οι Δικαστές των Κακουργιοδικείων, καθώς επίσης και τρεις Δικαστές από την Μάλτα.

(ΑΣ/ΑΦ)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης